Jag har under en tid uppmärksammat politiker och tjänstemän i Kungsbacka och även på riksnivån. Det jag känner är att politiker kommer längre och längre från sina väljare och lever och beskriver ett samhälle inte många ”vanliga” människor känner igen sig i.

Det tas även beslut som lokalt påverkar livet mycket tänker då på Anneberg och den upprördhet där. Självklart ska dessa människor bo även i Kungsbacka det tycker jag, men detta ärende har visat på att politiker och tjänstemän tycker att det är helt ok att forcera igenom dessa beslut med otillräcklig dialog med de som redan bor där. I Åsa ser man däremot att det tar så lång tid att lösa skolan så att alla elever får en bra studiemiljö medan i Anneberg kan man lösa ett ganska stort bostadsområde på några månader.

Detta är bara två exempel som visar hur ledningen i Kungsbacka distanserar sig från oss andra. Det känns faktiskt som om ledningen tror att vi invånare arbetar för att kunna förse politiker med skattemedel så att dom kan fortsätta att driva kommunen på det sätt som dom själva önskar.

Dom behöver påminna sig om att deras uppgift är att underlätta och hjälpa deras invånare så att alla kan få ett gott liv inget annat. För att detta ska ske behöver vi byta politiker. Så nästa val tycker jag att alla ska personrösta på någon längre ner på valsedeln. Då kommer vi att få in nytt blod det behövs.

JP