Jag har under en tid uppmärksammat politiker och tjänstemän i Kungsbacka och även på riksnivån. Det jag känner är att politiker kommer längre och längre från sina väljare och lever och beskriver ett samhälle inte många “vanliga” människor känner igen sig i.

Det tas även beslut som lokalt påverkar livet mycket tänker då på Anneberg och den upprördhet där. Självklart ska dessa människor bo även i Kungsbacka det tycker jag, men detta ärende har visat på att politiker och tjänstemän tycker att det är helt ok att forcera igenom dessa beslut med otillräcklig dialog med de som redan bor där. I Åsa ser man däremot att det tar så lång tid att lösa skolan så att alla elever får en bra studiemiljö medan i Anneberg kan man lösa ett ganska stort bostadsområde på några månader.

Detta är bara två exempel som visar hur ledningen i Kungsbacka distanserar sig från oss andra. Det känns faktiskt som om ledningen tror att vi invånare arbetar för att kunna förse politiker med skattemedel så att dom kan fortsätta att driva kommunen på det sätt som dom själva önskar.

Dom behöver påminna sig om att deras uppgift är att underlätta och hjälpa deras invånare så att alla kan få ett gott liv inget annat. För att detta ska ske behöver vi byta politiker. Så nästa val tycker jag att alla ska personrösta på någon längre ner på valsedeln. Då kommer vi att få in nytt blod det behövs.

JP

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

  • har samma tankar kryssa bort dom som ger poster inte för vad dom kan utan var dom är mantalsskriva , och dom har ökat trycket på oss kommuninnevånare så som strandskydd o eviga kontroller som bara är till för deras påtvingade avgifter
    men sej själva ger dom sig en saftig politiker lön

Läs Även

Debatt: Var smittades de som dött?

Debatt Angående artikel och statistik i NH 20/5–20 om coronaläget. Smittskyddsläkare Maria Löfgren beskriver läget som fortsatt ...

Debatt: Svik inte dem som vårdar våra liv

Debatt Vi har via media följt och förstått hur tuff situationen är för personalen inom vården, ...

Debatt: Varför sparka på dem utan egen röst?

Debatt Jag jobbar som stödassistent inom daglig verksamhet i Kungsbacka, ett yrke som jag är väldigt stolt över. Jag ...
Annons