Annons

Coronakrisen stoppar inte Kaparen

Trots en turbulent vår går sommaren bra för Segelsällskapet Kaparen. Man är i princip fullbokade hela sommaren och anmälningarna ramlade in ännu tidigare än föregående säsonger.

Sport | 10 Juli 2020 11:30

Trivs i vattnet. Emanuel Gillerberg är seglarinstruktör på seglarsällskapet Kaparen.

FOTO: Carl Schöndell

Klockan har precis slagit ett och Emanuel Gillerberg har nyss blivit klar med dagens första lektion. Han håller två lektioner för två olika kurser per dag. En för nybörjare och en fortsättningskurs. På Segelsällskapet Kaparen kommer dagligen seglare för att antingen pröva på, eller att bli bättre på att segla.

Ökat intresse

I år har man sett ett ökat intresse. Det är endast två veckor, vecka 32 och 33, som inte är fullbokade.

– Generellt sett så är det mer anmälningar, eller rättare sagt att anmälningarna kommer in tidigare. Vi brukar ha färre bokningar på sensommarkurserna så pass tidigt. Jag tror det beror på att folk är tvungna att stanna hemma på semester i år, säger Samuel Gillerberg.

Medan andra organisationer har fått begränsa sina verksamheter, har Segelsällskapet Kaparen inte märkt av coronakrisen på ett lika utmärkande sätt. Men det finns såklart vissa aspekter som inte är desamma, till exempel har de fått flytta hela verksamheten utomhus.

Flyttat utomhus

– På grund av rådande situation har vi flyttat allt utomhus oavsett väder och vind, och vi följer de riktlinjer som Svenska seglarförbundet (SSF) har satt upp, säger Emanuel Gillerberg.

Att man kan göra det beror till stor del att man har blivit sponsrade med bland annat whiteboard-tavlor, tält och bänkar. Man har även fått ekonomiskt stöd från bland annat kommunen och SSF. Med hjälp av det kan man säkerställa personalen och utövarnas säkerhet, när det kommer till smittspridning.

– Vi har två personer på varje position, om någon visar symptom eller känner sig sjuk så får den inte komma hit, det samma gäller för barnen som kommer hit. Vi har dubblat vår personal i år, säger Emanuel Gillerberg.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rattfull 15-åring stoppades

Trafik Klockan 03.20 natten till lördagen stoppade Kungsbackapolisen en 15-årig flicka som vinglade fram på en moped. Polispatrullen observerade den ...

Varning för tjuvar vid stranden

Nyheter Den härliga sommarsolen gassar och stränderna är fulla av folk. Men i strandvimlet gömmer sig också en ...

Michael tillbaka efter svåra sjukdomen – ”Jag visste inte var jag befann mig”

Ishockey Det var arbetskollegor och vänner inom hockeyn som märkte att något inte stod rätt till. Lä...
Annons