Annons

Christoffer föll i gråt över sonens vädjan

Kvällens utmaning i Sveriges Mästerkock var verkligen något speciellt. När Onsalakocken Christoffer Nordin öppnade sin telefon i vilken hans son uppmanade honom att laga familjens favoriträtt Picanha brast det för Christoffer. Hans ögon svämmade över av tårar.

Nöje & Kultur | 11 Mars 2020 23:01

Avsmakningen med juryn blev extra nervös när Christoffers familj fanns med vid bordet.

FOTO: TV4

Favoriter var temat när kvällens deltagare i Sveriges mästerkock samlades för att göra upp om de sista platserna i den prestigefulla tävlingen Sveriges mästerkock.

Familjerna bestämde

Men det var varken deltagarnas egna eller juryns favoriter som avsågs. Istället var det deltagarnas nära och kära som fick bestämma vilka fem olika tävlingsrätter som skulle lagas.

För Christoffer Nordins del innebar det att laga sonens favoriträtt Picanha, så mästerligt att ingen någonsin smakat något liknande!

Christoffer Nordin, Sveriges Mästerkock
Christoffers familjefavorit: Picanha. FOTO: TV4

Under den timslånga tävlingstiden gjorde han allt, för att tillfredsställa den kräsna juryns smaklökar, utan att för den skull frångå det ursprungliga familjereceptet alltför mycket.

Familjen överraskade

När anrättningen skulle presenteras kom nästa överraskning. Plötsligt steg Christoffers familj in i tillagningsköket, tillsammans med de övriga deltagarnas nära och kära.

Efter ett stort puss- och kramkalas tilläts de nervösa deltagarna bära fram sina anrättningar till juryns avsmakningsbord.

Christoffer Nordin, Sveriges Mästerkock,
Att få krama sonen var kvällens stora vinst. FOTO: TV4

Fick juryberöm

Christoffers vällagade Picanha, fick beröm. Men när det skulle avgöras vem av de tävlande som ikväll skulle få en plats på mästerkockbalkongen visade det sig att Christoffers ansträngningar inte räckt riktigt ända fram, trots allt.

Ännu en gång tvingades Christoffer Nordin visa vad han går för i elimineringstävlingen, som denna gång bjöd på tuffare motstånd än någonsin tidigare.

Rådjur på menyn

På menyn stod rådjur – en rätt som Christoffer kände viss respekt för, men som han ändå trodde sig kunna tillaga till jurymedlemmarnas belåtenhet. Tillsammans med en potatispuré och en riktigt god pepparsås.

Christoffer Nordin, Markus Aujalay, Sveriges Mästerkock
Christoffer försökte förklara hur han tänkt sig rådjursrätten. Markus Aujalays ansiktsuttryck var svårtytt. FOTO: TV4

Anrättningen fick mycket riktigt mer än godkänt på flera punkter. Men kvällens tävlingsmotstånd var, som sagt, hårdare än någonsin. Så gränsen mellan flipp och flopp var bokstavligen knivskarp.

”Det här är helt sjukt!”

Nervösa stod de tre elimineringskämparna och väntade på juryns utslag.

– Du kan pusta ut. Din rätt tog dig hela vägen till nästa vecka. Så du har gått vidare. Grattis, sade plötsligt Markus Aujalay.

Christoffer har gått vidare! Själv trodde han nästan inte att det var sant.

– Jag fattar inte vad som händer. Jag har inga ord för det. Det här helt sjukt! Det känns bra det här i alla fall, jublade han.

Christoffer Nordin, Sveriges Mästerkock
Christoffer Nordin från Onsala är vidare i årets upplaga av Sveriges Mästerkock. FOTO: TV4
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Dömd kvinnomisshandlare häktad för mordbrand

Blåljus En 35-årig kungsbackabo som nyligen släppts från fängelse, har nu häktats misstänkt för ...

”Jag ville hitta tillbaka till mig själv”

Jobb & Pengar Tankarna fanns där, redan från början. Men livet tog en annan riktning. Tills han plötsligt inte ...

”Sagor är till för att gömma sig i”

Nöje & Kultur Efter 18 år med fantasyhjältinnan Lianne, som lämnar vår verklighet för att leva i en magisk vä...
Annons