Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg var stolt när han grävde för det nya centret för utbildning och idrott. Övriga spadtagare var Patrik Hjelte, arbetschef Serneke, fastighetschef Fredrik Hermansson Nystad och Robin Blennermo, tredje årskursen Bygg och anläggningsprogrammet.

FOTO: Kristian Alm

Planeringen för Inlag går med rasande fart nu. Bara för ett år sedan kom beskedet om att fastighetsbolaget Nystad ville bygga Engelska skolan, et besked som välkomnades av kommunledningen som länge längtat efter en friskola med internationell profil.

Marken där gamla simhallen ligger idag säljs för 8,5 miljoner till Nystad. Enligt tidsplanen ska skolan, med plats för upp till 900 grundskoleelever, öppna redan hösten 2021.

Men för att få ihop alla funktioner ingår det även i avtalet att Nystad bygger två nya idrottshallar, en av dem med publikkapacitet på 1 000 personer.

Den hallen ska hjälpligt klara elitkraven för handboll i väntan på en helt ny arena om några år.

I dag onsdag togs första spadtaget för idrottshallarna.

Skolbygget beräknas starta under våren 2020 och inleds med rivningen av gamla simhallen, som stänger i slutet av mars. Den nya simhallen invigs i maj.