Annons

Bygget av idrottshallar igång

I går klubbade kommunstyrelsen avtalet om bygget av engelska skolan. I dag togs första spadtaget för nya idrottshallar i samma ”paket”.

Handboll | 18 December 2019 11:15

Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg var stolt när han grävde för det nya centret för utbildning och idrott. Övriga spadtagare var Patrik Hjelte, arbetschef Serneke, fastighetschef Fredrik Hermansson Nystad och Robin Blennermo, tredje årskursen Bygg och anläggningsprogrammet.

FOTO: Kristian Alm

Planeringen för Inlag går med rasande fart nu. Bara för ett år sedan kom beskedet om att fastighetsbolaget Nystad ville bygga Engelska skolan, et besked som välkomnades av kommunledningen som länge längtat efter en friskola med internationell profil.

Marken där gamla simhallen ligger idag säljs för 8,5 miljoner till Nystad. Enligt tidsplanen ska skolan, med plats för upp till 900 grundskoleelever, öppna redan hösten 2021.

Men för att få ihop alla funktioner ingår det även i avtalet att Nystad bygger två nya idrottshallar, en av dem med publikkapacitet på 1 000 personer.

Den hallen ska hjälpligt klara elitkraven för handboll i väntan på en helt ny arena om några år.

I dag onsdag togs första spadtaget för idrottshallarna.

Skolbygget beräknas starta under våren 2020 och inleds med rivningen av gamla simhallen, som stänger i slutet av mars. Den nya simhallen invigs i maj.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nobben för Långabron

Bostad Det blir inget ekonomiskt bidrag till en nybyggnad av Långabron i Särö. Det är kommunledningens ståndpunkt. – Vi ...

Döms för att ha kränkt boende

Blåljus En anställd på ett LSS-boende i Kungsbacka döms för att ha en kränkt en av de ...

Forsbergavtal har överklagats

Politik Hans Forsbergs fallskärm har nu överklagats till förvaltningsrätten. En invånare anser att kommunstyrelsen var jävig. ...
Annons