Jag tycker att man borde återbygga Frillesås tågstation. Den hade kommit till stor användning.

I några år har den bara stått där utan att göra någon nytta. Anledningen till att man stängde ner tågstationen för några år sedan var för att det fanns för många spår och då blev det för dyrt för kommunen att ha den. Men om man skulle återbygga den så skulle man inte behöva ha så många spår. Som det ser ut nu så tvingas många att ta bussen eller bilen till jobbet. Tåget är bättre för miljön.

För det första så skulle det underlätta för alla som bor i Frillesås som inte har körkort eller de som bara vill ta tåget istället för bilen. Men nu när det inte finns någon tågstation så måste alla som inte har möjligheten att åka bil ta bussen och det tar väldigt lång tid. Om man ska ta bussen till jobbet eller skolan så behöver man gå upp mycket tidigare för att komma i tid.

För det andra så som det ser ut nu är det många som åker bil till jobbet och många som skjutsar sina barn till skolan. Om till exempel föräldrarna skulle åka tåg till jobbet så skulle barnen vara tvungna att cykla eller gå till skolan och det är mycket bättre för miljön.

För det tredje vet jag att i Åsa finns det en tågstation som fungerar och den används väldigt mycket av de som bor där. Och om tågstationen i Frillesås skulle fungera skulle den säkert användas lika mycket.

Detta är några anledningar varför man borde återuppbygga Frillesås tågstation.

En arg Frillesåsbo