Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • "Bygg rondell vid skolan!"

  Bygg en rondell för att avlasta den farliga trafiksituationen vid Toråsskolan!

  Det föreslår en förälder i Vallda.

  Trafik | 17 Januari 2021 20:00

  Valldapappan hänvisar till den nya rondellen vid Kullaviksrondellen, som löste köproblemen vid lämning och hämtning där. På samma sätt borde man göra vid Toråsskolan.

  Han trycker på att kommunen växer kraftigt och att det varje morgon är stopp vid Rörmöstvägen när föräldrar ska lämna sina barn.

  Han beklagar också att den nya Hebergskolan skjutits på framtiden.

  Trafikverket ställer sig inte främmande till en rondell, men konstaterar att det behövs både utredning och budget först.

  Skolledningen pekar på andra lösningar så länge. Förvaltningschef Maria Andersson skriver i sitt svar att trycket på vägen kommer att minska när Toråsskolan från 2022 förlorar högstadiet (de eleverna ska gå på Varla). Hon menar också att fler elever borde ta sig till skolan på egna ben.

  Områdeschefen Tommy Korsell lägger i sitt mejl till att Vallda faktiskt inte växer så snabbt, tillväxten sker framför allt i andra områden. Det är därför Hebergskolan har skjutits fem-tio år framåt.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Vaccination för alla kan dröja till augusti

  Vård Halvårsmålet ligger fast, men om vaccinprognosen inte ändras kommer alla hallänningarna inte ha fått sin andra ...

  Student-utspring i fyra dagar

  Skola Covid-19 gör att studentfirande blir annorlunda även i år. De nyblivna studenterna kommer få springa ut under totalt fyra ...

  Staffan checkar ut - ofrivillig pensionär

  Familj Staffan Lingstedt är en linslus. En polis som ser polisfilmer. En deckare som läser deckare. En arbetsnarkoman som tvingas ...
  Annons