Frillesås fick äntligen måljubla efter två raka matcher utan mål.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Frillesås-Åby/Tjureda 5–2 (0–0)
Mål: 0–1 (53.59) Victor Petersson, 0–2 (59.09) Jonathan Svensson, 1–2 (75.23) Adam Rudell, 2–2 (83.41) Fredrik Brandin, 3–2 (87.15) Fredrik Brandin, 4–2 (90.16) Fredrik Johansson, 5–2 (91.57) Adam Rudell

Regn, blåst och plusgrader är inget recept för skönspel i bandy. Det visade matchen mellan Frillesås och Åby/Tjureda. Istället slogs det många långbollar och var många kampdueller på isen.

– Så blir det lätt i en sådan här match. Åby hade bestämt sig innan matchen att de skulle slå långt och då blir det hela tiden situationer. Det gällde för oss att inte dras in i det, säger Fredrik Brandin.

I den andra halvleken fastnade Frillesås i gästernas fälla. 0–1 kom efter dryg 54 minuter. Nästa baklängesmål kom fem minuter senare. En rejäl kalldusch för hemmalaget.

– Då var vi så långt ner i källaren som vi kan komma. Jag tyckte att vi förde spelet men fick inte in bollen. Det är säsongen hittills, säger Brandin och syftar på laget svårigheterna som laget haft att göra mål i de tidigare matcherna.

Det var svårspelat på Sjöaremossen när regnet öste ner under en period av den första halvleken.

Men precis som i premiären skulle Frillesås få det sista ordet mot Åby/Tjureda. De lyckades ta sig ur spelet som Åby ville åt. Samtidigt lossnade målskyttet rejält under den sista kvarten. Adam Rudell skickade in två mål och kaptenen Fredrik Johansson hängde in en kasse. Innan dess hade Fredrik Brandin både kvitterat och göra det matchavgörande 3–2-målet.

– Vi utnyttjade att de blev nervösa. Vi kom igång med spelet ännu bättre efter vårt första mål, säger Fredrik Brandin.

Brandin som stod på sex mål inför matchen, menar att självförtroendet har sett bättre dagar.

– Självförtroendet får alltid sig en törn när man inte gör mål som forward och när laget sedan inte heller gör mål, säger Bradin.