Kungsbackaprofilerna Åsa och Ulf Nomark gör konserter och körevenemang runt om i Sverige. I sommar uppträder de tillsammans med en kör på 80 personer uppträda på Tjolöholm.

FOTO: Pressbild

Brittish Summer Concert

När: 13 augusti klockan 18.30
Var: Magasinet på Tjolöholm

När kören tar ton på Tjolöholm i sommar är det låtar från Elton John, Beatles, Adele, Ed Sheeran, U2, Sting och andra brittiska stjärnor som publiken får höra. Det är Kungsbacka-artisterna Åsa och Ulf Nomark som årligen samlar ihop en skara sjungande själar till en sommarkör. 
– Många av oss sjunger hela året och när kören tar semester under sommaren får man världens abstinens. Vi kom på idén att vi måste ha en kör på sommaren så att man får fortsätta sjunga, säger Åsa Nomark.  

Kören består av 80 till 100 personer från flera olika platser i Sverige som repeterar både digitalt och genom några fysiska träffar. I år är första gången som kören uppträder på Tjolöholm. 
– Det är en jättehäftig miljö. Magasinet har en stor scen med en dörr bakom scenen som man kan öppna så att man ser slottet i bakgrunden. Lokalen ser nästan ut som en katedral. Vi är väldigt glada över att uppträda där, säger Åsa Nomark.
Och de har valt att knyta an konserten till slottets tema som i år är Storbritannien. 
– Eftersom vi har ett brittiskt tema passar det bra med den inriktningen. Åsa och Ulf är två profiler i Kungsbacka som är väldigt aktiva och som vi hoppas kunna hitta på fler saker med i framtiden, säger David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholm. Fakta: Brittish Summer Concert