Annons

Debatt: Bra morot för uthålliga

Debatt | 14 Januari 2021 16:09

De som inte följer rekommendationerna borde stå sist i kön till vaccinering för covid-19, tycker debattören.

FOTO: Pixabay

Nu äntligen planeras massvaccination i Sverige och man ser över i vilken ordning befolkningen ska få sina sprutor. Som det ser ut nu så kommer äldre och personer i vården att stå först i tur. Det är väl helt rimligt.
 
Vilka sedan då? Med tanke på att många har svårt att inse att man ska följa de råd Folkhälsomyndigheten tagit fram, varför inte göra en prioriteringslista där även det vägs in vilka av dessa råd man brutit mot?
 
Jag tycker mig se på sociala medier att de personer som ignorerar ett av råden, ignorerar även många fler till exempel att undvika gym, simhallar, stå över semesterflygresor, åka på skidsemester etcetera. Alltså väldigt egoistiska personer som gör egoistiska handlingar.
 
Mitt förslag är att en prioritering ska göras, att de som önskar få vaccin i förväg får fylla i ett frågeformulär där man (förutom eventuell riskgrupp) ”på heder och samvete” kryssar i vilka råd man inte följt. För om man ignorerar att följa råden så tar man ju ändå lätt på pandemin och dess följder, och bör därmed hamna sist i kön. Detta bör ju även bli en morot för oss som redan kämpar med att hålla ut.
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nytt paketrekord när e-handeln fortsätter blomstra

Jobb & Pengar Postnords anställda hann knappt andas ut efter årets Black Friday-rekord och julhandeln, förrän det blev dags fö...

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...

En fjärdedel ratar coronavaccinet

Vård En fjärdedel av dem som jobbar inom äldrevården i Kungsbacka har tackat nej till att ta vaccinet mot ...
Annons