ISHOCKEY 2020-01-10 KL. 23:14

Bottennapp för Hanhals Kings

Hanhals Kings tog under kvällen emot Kalmar HC i en match som man hade förhoppningar om att kunna vinna. Efter vinsten på onsdagskvällen mot Borås HC fanns möjligheter till första hemmasegern för vårsäsongen.

Hanhals Kings kom inte upp i nivå under matchen mot Kalmar HC. Arkivfoto.

Hanhals Kings genomgår för tillfället en tuff period, framför allt på hemmaplan. Och matchen mot Kalmar skulle inte ge några indikationer på förbättring. Det tog fem minuter och man hade släppt in första målet för kvällen.

– Det är en fullständig plattmatch där vi förlorar i stort sett alla närkamper i 60 minuter, säger tränare Niclas Högberg.

Man fick en möjlighet till kvittering när Kalmar HC åkte på första utvisningen för kvällen men fann ingen lycka att utnyttja överläget. Istället var det bortalaget som fick in nästa puck, 0-2 var ett faktum.

Resultatmässigt kom man in i matchen och kunde reducera till 1-2 i den 13:e minuten, men sen skulle det bara bli värre.

– Det finns ingen spelare i Kalmar som är svagare än någon spelare hos oss idag och då förlorar man, säger Niclas Högberg.

Inför andra perioden gick man in med underläget 1-3 och man fick tidigt en möjlighet att komma in i matchen igen efter att Kalmar HC åkte på en utvisning. Istället skulle Hanhals Kings dra på sig en straff vilket förstörde Kungsbackalagets momentum. Straffen i sig missades men Kalmar skulle snart utöka till 1-4

Bortalaget fortsatte dominera matchen ut och slutresultatet skrevs till slut 2-7. Siffror som inte bådar gott för Hanhals Kings fortsättning. Chans till upprättelse har man nästa onsdag mot Dalen HC men motståndet är inte det man lägger fokus på.

– Vi är skyldiga klubbmärket och oss själva att göra en match bättre nästa vecka, säger Niclas Högberg.