Annons

Böter för dubbelkrock

Sikten var dålig och trafiken tät, men 23-åringen ställde farthållaren på 80 och sträckte sig efter en flaska – och krockade med två bilar.

Blåljus | 17 Februari 2020 20:00

bil

FOTO:

Den 23-årige föraren har nu dömts till dagsböter om totalt 16 400 kronor för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Olyckan inträffade på Göteborgsvägen i februari förra året, och 23-åringen har själv uppgett för rätten att det var dålig sikt, dåligt väglag och mycket trafik. Han hade ställt bilens farthållare på vägens högst tillåtna hastighet, 80 kilometer i timmen, när han först körde in i en stillastående bil som väntade på att svänga vänster. Krocken föranledde att han körde ut i mötande körfält, och in ytterligare en bil som redan påbörjat en vänstersväng.

Kan ha sträckt sig efter en flaska 

23-åringen säger att han kan ha sträckt sig eller tittat efter en vattenflaska som låg vid passagerarsidan, men att han inte minns.

I den första bilen som han körde på klarade sig föraren utan allvarliga skador, men i bilen som skulle svänga vänster, skadades en kvinna i 50-årsåldern. Hon har än i dag svåra smärtor och är sjukskriven till följd av olyckan.

23-åringen klarade sig oskadd och uppger för rätten att han är mycket ångerfull och ledsen över olyckan.

Oaktsamt 

Tingsrätten skriver att brista i uppmärksamhet under de svåra trafikförhållanden som rådde, samt färdas i högsta tillåtna hastighet, är ett medvetet risktagande. Det innebär att han agerat oaktsamt,  med en allvarlig trafikolycka och allvarliga personskador som följd.

Han har dömts till dagsböter, samt ska betala skadestånd på 15 000 kronor till kvinnan som skadades i krocken.

 

Fler blåljusnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Lyckad drive-in-modevisning

Jobb & Pengar – Det här hade jag aldrig kunnat tro. Det är nästan så tårarna trillar! Det var rusning nä...

Fram med möbler och klocka!

Nyheter Klockan två i natt förlorar vi en timme igen. Det är alltså dags att ställa om till sommartid. ...

Tänd hoppet med släckta lampor

Politik I kväll lördag uppmanas vi att släcka lamporna när det återigen är dags för Earth ...
Annons