bildtext: Emelie från Erikshjälpen och auktionsförrättare Alfred höll högt tempo under bondauktionen i Äskhults by. Foto: Christina Nordwall

 

Fika, tipspromenad, loppisfynd och en äkta bondauktion. Äskhults by var full av folk som kommit för att fynda.

 

Regnet var inget hinder, inte heller begränsade parkeringsmöjligheter. Humöret hos besökarna var på topp när det hölls en äkta bondauktion i Äskhults by.

Andreas från Erikshjälpen berättade lite om hjälpverksamheten och om hur den faktiskt gör skillnad, till exempel i Afrika. Därefter var det dags att börja buda.

– Nu håller vi oss till jämna belopp, inga kronor när vi höjer, säger auktionsförrättare Alfred och plockade fram en servis.

Den klubbades snabbt, en silverbricka hölls upp fram och så var det igång. Partytältet där auktionen hölls var fyllt till bristningsgränsen av spekulanter som också slapp det hällande regnet utanför.

– Vi har samlat på oss saker under sex månader och pengarna går till Erikshjälpens arbete för Barnrätt och bistånd, säger Emelie från Erikshjälpen i Kortedala.

Auktionen skedde i samarbete med Äskhults by där kaffeservering och korvstånd gav energi åt besökarna. Den som ville kunde också loppisfynda vid sidan av auktionen och för den som vågade sig ut i regnet fanns en tipspromenad med fina priser.

Läs mer i Norra Halland på tisdag 9/719.

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.