Annons

Bitvis dåligt flisat!

Debatt | 12 Januari 2021 20:00

Hej, och så kom det “lite” snö! Pensionärer som vi är och i riskgrupp så är nästan det enda vi får göra, att vara ute och gå. Men nu är det i stort sett omöjligt med tanke på säkerheten. Vår dagliga runda brukar vara Kolla Parkstad-Onsalavägen-Skogsallén-Sjöallén-Kolla.

I Kolla är det fastighetsägare som sköter gångbanorna och det är helt okej. Men sedan undrar jag: GC-vägen utmed Onsalavägen är knappt acceptabel. Förstår inte varför man inte kan lägga lite mer sand när man ändå kör, eller är utrustningen så dålig?

Skogsallén ner är spartanskt skrapad och ännu sämre flisad, bitvis noll flis. Tur att det finns bra gräsytor på sidan.

Sjöallén är katastrofalt dåligt skrapad, mer gräskanter än gångytor, men man spar ju på skären. Såg ut som det var flisat, låg lite löst flis här och där. Men gräsytorna är väl använda.

I dagens pandemitid tycker jag verkligen att man skulle skärpt till sig och gjort ett bra jobb! Inte just att överlåta skador till en redan överbelastad sjukvård på grund av bristande skötsel. Men det är ju inte samma konto! Varför lägger man pengar på att köra där om det inte är till någon nytta?

Har till och från under min tid i olika vägföreningar fått information från kommunen om hur vinterväghållningen ska skötas. Kanske dags att ni också läser den.

Hoppas på en klar bättring.

En grinig kommunmedborgare

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Gör järnvägsbron vid Inlag säker

Debatt Angående bron över järnvägen vid nya Willys, Inlagsleden. Ska det behöva hända en allvarlig olycka ...

Vägunderhåll på gångbanor granskas

Trafik Var fjärde fallolycka leder till bestående men. Därför granskas det nu hur snöröjning och ...

Medicinskt ansvarig: De vill inte ha vaccinet

Nyheter De exakta skälen till att så stor andel som 26 procent av vårdpersonalen tackat nej till vaccin förblir ...
Annons