Vädret idag
Klart
11°C
Prognos september 23, 2018
dag
Mestadels soligt
13°C
 

  Biljetter säljs för fyra gånger priset

  Andrahandsbiljetter till event på Kungsbacka teater säljs för mer än fyra gånger priset. Det är inte olagligt, men kan innebära att man som köpare blir av med mycket pengar och samtidigt står utan biljett.

   

   

  Gitarrvirtuosen Al Di Meola spelar på Kungsbacka Teater i oktober, och trycket efter biljetterna var stort. Men det finns företag som specialiserar sig på att sälja biljetter till utsålda evenemang, ofta med ett kraftigt prispåslag.

  ­– Vi kan inte gardera oss överhuvudtaget mot sånt här. Personerna eller företagen registrerar ett vanligt konto och köper biljetter, som de sedan säljer vidare, säger Deborah Haugaard, producent, Kungsbacka teater.

   

  Biljetterna till Al Di Meola kostar 425 kronor. Men på den utländska sajten Viagogo säljs det biljetter till föreställningen i Kungsbacka för 1 848 kronor.

  – Förutom ett enormt överpris blir det problem om föreställningen flyttas eller blir inställd. Bulvanen som köpt biljetterna får tillbaka pengarna, men det får förmodligen inte du. Tyvärr är det inte olagligt att sälja i andra hand till överpris. Just Viagogo har konsumentverket fått ett 40-tal anmälningar emot. Men det går inte att komma åt dem, säger Deborah Haugaard.

   

  Hur ska man veta att det är en seriös sida?

  – Använd google. Är man det minsta osäker är det bara att googla sidans namn. Men vad det gäller våra event rekommenderar jag att man inte köper biljetter annat än via Ticketmaster eller Turistbyrån i Kungsbacka. Överhuvudtaget ska man inte köpa biljetter i andra hand, eftersom du inte har någon aning om de är äkta, säger hon.

  Josefine Julen
  Reporter & webbredaktör josefine.julen@norrahalland.se 0300- 52 13 64

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  One comment

  1. Christer Lundgren
   augusti 13th, 2018 12:15

   Detta företag Viagogo är ute för att luras. Vet att de sålt bluffbiljetter på Spanska Ligan i fotboll. Var på väg att köpa till en konsert på Gran Canaria. Vid närmare koll så visade det sig att den konserten inte fanns!

   Reply

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   TYCK TILL:

   Kommunanställda ska erbjudas billig förmånscykel. Rätt eller fel?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Fredag 21 september

   kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 11.30–14 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

   Lördag 22 september

   kl 10 Skördebasar i Idala församlingshem. Grönsaker, ägg, bröd, blommor med mera. Lotterier och kaffeservering. Arr: Föreningen Idalabodens vänner. 

   kl 11–14 Familjelördag på Kullaviks bibliotek. Testa origami.

   kl 11–15...

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!