Arbetsförmedlingens Kungsbackakontor upphör.

FOTO:

Kungsbacka är ett av de kontor som kan läggas ner. Arkivfoto: Daniel Blomqvist

 

Efter det historiskt stora varslet kom vid lunchtid i dag beskedet från Arbetsförmedlingen: Kungsbacka är ett av de 132 lokalkontor som föreslås läggas ner.

 

Det var i februari som en tredjedel av Arbetsförmedlingens anställda varslades om uppsägning. Vid lunchtid i dag meddelade myndigheten förslaget om vilka 132 av landets 242 lokalkontor som under en tvåårsperiod successivt kommer att avvecklas.

Kungsbackakontoret är ett av de lokalkontor som då kommer stängas ner.

 

”Innan verksamheten på ett lokalt arbetsförmedlingskontor kan avvecklas genomförs en analys, riskbedömning och dialog med lokala samverkanspartners. Här ingår också planering för när personal ska flytta över till andra kontor. Efter samverkan fattas beslut om och när verksamheten vid kontoret kan upphöra. Med andra ord krävs ett beslut för varje kontor”, skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

 

Nedläggningen sker på grund av rejäla besparingar i den nya budgeten som antogs. Men skälet handlar också om framtida behov när myndighetens verksamhet ska göras om.

 

Samtidigt som lokalkontoren i Kungsbacka, Falkenberg, Hylte och Laholm läggs ner, får kontoren i Halmstad och Varberg vara kvar enligt förslaget.

 

Texten uppdateras löpande.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.