Annons

Bellis satsar på kaffe och cocktails

Han driver redan krogen Grevens Gastro och har precis fått en liten bebis. Trots det satsar Daniel Vanpalo ännu mer och tar över Baos lokaler på hörnan mot torget.

Jobb & Pengar | 14 Januari 2020 14:53

Daniel Vanpalo startar Bellis.

FOTO: Kristian Alm

Sedan fem år driver Daniel Vanpalo Grevens Gastro nere vid ån. Men det finns tydligen krafter kvar, för nu är det dags för nästa restaurang: Bellis (med underrubriken cafe och cocktails).

– Jag tycker att det konceptet saknas i Kungsbacka. På Bellis ska vi fånga upp känslan i den gamla fikakulturen men paketera den i en modern och vacker förpackning, säger Daniel Vanpalo.

– Jag har alltid haft en dröm om en cocktailbar och café, och Kungsbacka innerstads torg är den perfekta platsen med mycket människor i rörelse under dagen. Bellis ska bli en naturlig mötesplats där man kanske gör det mest osvenska som finns, dricker cocktails på dagen innan solen gått ner.

Förutom dryck ska det serveras sallader, chark, ostar, mackor, flatbreads och sötsaker.

Tanken är att kunna öppna någon gång i slutet av mars. Men det lär bli en tuff period för Daniel Vanpalo. För bara två veckor fick han en son, så det lär inte bli mycket sömn den närmaste tiden. På tal om familjen. Hans fästmö Cassandra heter något så ovanligt som Tusensköna i mellannamn. Och tusensköna, det är ju just Bellis på latin!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bilfritt på Norra Torggatan året om

Trafik Under några år har en del av Norra Torggatan stängts av för biltrafik under sommaren och omvandlats ...

Hamrins tar bort hyran

Nyheter Familjen Harmin har 20 företagare som hyrsgäster. I morse fick de höra att april kommer vara hyresfritt fö...

”Trevlig yta” ersätter Facklan

Nyheter Vad ska ske med Facklanhuset? Ägaren Aranäs har inga klara besked än. Men det blir ingen rivning förrä...
Annons