Daniel Vanpalo startar Bellis.

FOTO: Kristian Alm

Sedan fem år driver Daniel Vanpalo Grevens Gastro nere vid ån. Men det finns tydligen krafter kvar, för nu är det dags för nästa restaurang: Bellis (med underrubriken cafe och cocktails).

– Jag tycker att det konceptet saknas i Kungsbacka. På Bellis ska vi fånga upp känslan i den gamla fikakulturen men paketera den i en modern och vacker förpackning, säger Daniel Vanpalo.

– Jag har alltid haft en dröm om en cocktailbar och café, och Kungsbacka innerstads torg är den perfekta platsen med mycket människor i rörelse under dagen. Bellis ska bli en naturlig mötesplats där man kanske gör det mest osvenska som finns, dricker cocktails på dagen innan solen gått ner.

Förutom dryck ska det serveras sallader, chark, ostar, mackor, flatbreads och sötsaker.

Tanken är att kunna öppna någon gång i slutet av mars. Men det lär bli en tuff period för Daniel Vanpalo. För bara två veckor fick han en son, så det lär inte bli mycket sömn den närmaste tiden. På tal om familjen. Hans fästmö Cassandra heter något så ovanligt som Tusensköna i mellannamn. Och tusensköna, det är ju just Bellis på latin!