23 April 2021 08:06 | Stefan Pettersson

Den senaste tiden har det blivit en het diskussion om den nya jättearenan. Majoriteten är rörande enig (nästan i varje fall) om att den gigantiska satsningen är alldeles utmärkt. Tanken är att arenan ska stå klar 2024, till en kostnad av 550 miljoner kronor. Tyvärr brukar projekt av den storleken bli ännu dyrare, men det återstår att se.

Men behövs jättearenan? Kungsbacka är en expansiv kommun och hallbristen är stor, så jag tycker det är ett utmärkt att det byggs en ny arena där flera sporter får plats. Däremot ställer jag mig frågande till de kommersiella ytorna som ska byggas. Förespråkarna menar att de kommersiella ytorna är en plusaffär över tid, trots att byggprojektet rusar iväg från 300 till 550 miljoner. Men vem vet det? Ja faktiskt ingen, förutom att ett gäng konsulter påstår det. Finns ens behovet när vardagen är tillbaka efter coronapandemin? Många väljer att pausa stora byggprojekt för att osäkerheten är stor. Visst, ibland kan det vara bra att visa musklerna och våga satsa. Men 250 miljoner kronor extra? Det kan byggas mycket annat för den summan.

När frågan i förra veckan var uppe i fullmäktige för slutligt avgörande hade moderaten Peter Söderberg en klok synpunkt: Jag förstår inte hur det har kunnat gå så här långt. Kommunen ska bygga bostäder, inte kommersiella lokaler med bowlinghall, ölhall och takterrass med minigolfbana.

På den punkten håller jag med till 100 procent. Hur som helst, våra politiker tog beslut om att gå vidare med jättearenan. Så det är bara att hoppas att konsulterna som räknat på projektet har rätt och att min oro är obefogad. Annars lär det bli en dyr historia för kungsbackaborna.

Och på tal om dyrt. Efter helgens storbrand i Lindome är det många som ställts på bar backe och behöver hjälp för att komma på fötter igen. Och hjälp har kommit. Lindome Second Hand har blivit räddningen för flera av de drabbade och butiken har fått mängder av kläder, husgeråd och annat av vänliga människor. Helt underbart att människor är så hjälpsamma.

Ha en trevlig helg.

Läs fler krönikor här