Vädret idag
Soligt
18°C
Prognos juni 17, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Bara en dröm? Om innerstaden.

Insändare av Stefan Sundberg

 

Känner du lukten? Hör du sorlet? Det gör jag! Är det bara en dröm? Ja, det är det. Kan drömmen bli verklighet? Ja, det kan den!!!

 

Solen skiner. Besökare parkerar på de frikostiga P-platserna runt innerstaden. Promenerar den korta biten till innerstaden. Flanerar runt. Tittar in i de små butikernas fönster (Bröderna Nilsson finns givetvis kvar!), och läser restaurangernas matsedlar. De tar kanske en kaffe på någon av alla uteserveringarna. Eller en glass på torget, och ser på alla fina byggnader (nya Facklan-huset smälter in fint i omgivningen, och det flagande blå huset har fått en ny fasad).Besökarna tar en promenad bort till Borgmästarplatsen.
I min vision består den inte av enbart gräsmatta, med ett litet träd i mitten, i vilket det göms en flaggstång.
Nej, i min vision finns där en liten fin stuga med uteservering där det serveras kaffe, våffla och glass. Där finns minigolf-bana och boule-bana.Kanske går besökarna åt andra hållet. Till Hamntorget. Även där finns en uteservering. Under röd-vita parasoller sitter gäster och äter räksmörgåsar, stekt strömming, gubbröra - och någon enstaka "inlänning" äter raggmunk med fläsk.
Ån är nu muddrad och farbar, så några tar med maten till sina båtar som ligger förtöjda vid bryggan.Hela innerstaden omges av dofter av kaffe och mat, och sjuder av sorlet från samtalande människor och skrattande barn. Känner du lukten? Hör du sorlet? Det gör jag! Är det bara en dröm? Ja, det är det. Kan drömmen bli verklighet? Ja, det kan den!!!De flesta större butiker dras mot köpcentra och stormarknader. 
Innerstaden bör istället präglas av restauranger, kaféer, och mindre specialbutiker. Som det är nu. Många säger att de vill ha en ”levande innerstad”. Vi har faktiskt det som behövs för en levande innerstad. Det enda som saknas är besökarna. Så du som klagar på att vi inte har en levande innerstad – besök den! Ofta!

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

6 000 står i bostadskö i Kungsbacka. Är du nöjd med ditt boende?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 14 juni

Kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem.

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter. 

kl 12–15 Skattjakt runt Naturum Fjärås Bräcka tillsammans med Fjärås AIK. 

kl 14–16 Afternoon Tea i Tölö församlingshem. 

kl 19 The Cadillac Band spelar på Hasses Loge. 

Lördag 15 juni

Kl 9 Club Show för Labrador retriever på Tjolöholms slott. 

kl 10.30–13 Hantverksstund på Högenstugan,...

Läs Mer

Så här funkar eNH!