Jobba som timvikarie

Tre personer sitter runt ett bord, fikar och skrattar.

Våra verksamheter har ofta behov av extra personal och som timvikarie blir du en viktig del och gör stor skillnad varje dag.

Områden som du kan jobba inom

Här nedan kan du läsa mer om våra olika verksamheter och vad det innebär att jobba som timvikarie hos oss.

Boende med särskild service

Som timvikarie på ett service- eller gruppboende jobbar du som ett stöd åt barn och vuxna med funktionsnedsättning. Många av personerna är självständiga och behöver mest hjälp med socialt stöd i vardagen, sällskap vid ärenden, matlagning och liknande. Det finns också personer som behöver mer hjälp med till exempel personlig hygien, städ och förflyttning.

Behoven är väldigt varierade. Det är också det som gör att ingen arbetsdag blir den andra lik. Du arbetar dag, kväll och helg. Det kan också ingå jour och jobb nattetid.

Kontakt: vikariecenter.boende@kungsbacka.se

Hemtjänst

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller dig som saknar erfarenhet men är intresserad och vill prova på att jobba inom hemtjänsten.

Vi hjälper våra omsorgstagare som behöver stöd i hemmet. Det kan till exempel vara hjälp med personlig omvårdnad som dusch och klädsel eller praktiska saker som tvätt och att bädda rent. Vi arbetar även med hälso- och sjukvårdsinsatser utifrån delegerade insatser från sjuksköterska.

Kontakt: vikariecenter.vardochomsorg@kungsbacka.se

Nattpatrullen (hemtjänst på natten)

Som timvikarie i nattpatrullen jobbar du i ett team för att ge omsorg och stöd till omsorgstagare på natten. Det kan vara både planerade besök eller för att omsorgstagaren har tryckt på trygghetslarmet. Du bidrar till en god upplevelse för omsorgstagaren genom att vara lyhörd, smidig och professionell i ditt bemötande. Det är en stor fördel om du har körkort, eftersom du nattpatrullen använder bil för att åka till omsorgstagare.

Kontakt: vikariecenter.vardochomsorg@kungsbacka.se

Lokalvårdare

Som timvikarie inom lokalvården jobbar du med att städa våra olika lokaler som förskolor, skolor, idrottshallar och kontor. Du ansvarar för att skapa en härlig arbetsmiljö genom att hålla arbetsplatser rena och snygga.

Det handlar till exempel om att tömma papperskorgar, dammtorka fönsterbänkar och rengöra toaletter och handfat. Arbetsdagen startar oftast med tidiga morgnar klockan 6, men arbetstiderna varierar.

Kontakt: vikariecenter.lokalvard@kungsbacka.se

Måltidsbiträde eller kock

Som måltidsbiträde har du ett varierat arbete där du får möjligheten att jobba på förskolor, skolor och vård- och omsorgsboenden. På förskolorna kan arbetsuppgifterna variera. Det kan vara allt från att tillaga enklare tillbehör som sallad och koka pasta, till att även stå för städningen av förskolan. Du håller ordning i köket och ser till att maten blir enligt anvisningar och att specialkosten hanteras på ett korrekt sätt.

Du jobbar oftast ensam och det krävs därför att du känner dig säker med att ta ansvar för ditt arbete. I tillagningsköken på skolor och vård- och omsorgsboenden jobbar du i grupp och jobbar bara i köket och matsalen.

Kontakt: vikariecenter.maltid@kungsbacka.se

Personlig assistans

När du jobbar som personlig assistent följer du en person med funktionsnedsättning i hens vardag. Det innebär att du kan jobba exempelvis i personens hem, arbetsplats eller skola. Arbetsuppgifterna består till stor del av att hjälpa personen med till exempel personlig hygien, att laga en måltid och förflyttningar både inomhus och utomhus.

Andra arbetsuppgifter kan vara att hjälpa till vid inköp, städning, att komma ut på aktiviteter eller att följa med när personen ska iväg på olika ställen. En del personer behöver stöd i att genomföra sina träningsprogram som de har fått av sjukgymnast eller arbetsterapeut. Arbetsuppgifter och arbetstider varierar helt enkelt beroende på vem du arbetar hos.

Kontakt: vikariecenter.personligassistans@kungsbacka.se

Sjuksköterska

Som timvikarie i vår sjuksköterskeorganisation jobbar du med medicinska insatser till patienter i alla åldrar. Det handlar bland annat om läkemedelshantering, injektioner, såromläggning, provtagning, vård i livets slut och avancerad sjukvård i hemmet som sker i samarbete med Region Halland.

Jobbet är på olika former av boenden, såväl enskilda patienters hem som gruppboende eller vård- och omsorgsboende.

Kontakt: vikariecenter.vardochomsorg@kungsbacka.se

Vård- och omsorgsboende

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller dig som saknar erfarenhet men är intresserad och vill prova på att jobba på ett vård- och omsorgsboende.

På våra vård- och omsorgsboenden bor våra omsorgstagare när de inte längre kan bo kvar i sitt hem, oftast på grund av ålder eller sjukdom.

Vi hjälper och stödjer våra omsorgstagare med exempelvis personlig omvårdnad, tillsyn, måltider, aktiviteter, promenader, tvätt och städ. Vi jobbar även med hälso- och sjukvårdsinsatser utifrån delegerade insatser från sjuksköterska.

Kontakt: vikariecenter.vardochomsorg@kungsbacka.se

Förskola

I förskolan får barnen möjlighet att lära och utvecklas genom att leka, skapa och utforska och en dag på förskolan är händelserik! Här pågår planerade aktiviteter, lek och vila. Allt som görs är kopplat till förskolans uppdrag om utbildning och lärande för barn i ålder 1-5 år. När du vikarierar på förskolan är du både inomhus och utomhus, i alla olika typer av väder.

Det är ordinarie personal som har det huvudsakliga ansvaret för planering, dokumentation och kontakten med vårdnadshavare. Som vikarie är dina arbetsuppgifter i huvudsak att vara nära barnen i deras aktiviteter och tillsammans med dina kollegor alltid ha en överblick över alla barnen. Förutom att fokusera på barnen kan dina arbetsuppgifter även bestå av att exempelvis plocka undan eller torka av bord.

Kommunens förskolor

Kontakt: vikariecenter.forskola@kungsbacka.se

Daglig verksamhet

Som timvikarie inom daglig verksamhet är du ett stöd åt vuxna med funktionsnedsättning. Daglig verksamhet är en form av sysselsättning som ska vara meningsfull och erbjuda stimulans, utveckling och gemenskap utifrån den enskildes behov. Det kan vara till exempel matlagning, sortering, utomhusarbeten, hantverk eller olika typer av skapande. Jobbet är under dagtid.

Kontakt: vikariecenter.boende@kungsbacka.se

Korttidsboende

Som timvikarie inom korttidsverksamhet jobbar du med att stötta brukare att bibehålla de funktioner de har samt motivera dem att utveckla nya förmågor. Brukarna vistas på korttidsboende vid olika tillfällen som är planerade, allt ifrån en gång i månaden till flera gånger. Syftet med korttidsboende är att brukarna ska erbjudas miljöombyte, rekreation och personlig utveckling samt att anhöriga ska få avlastning. Korttidsboende riktar sig mot barn och unga.

Hur är det att jobba som timvikarie?

Att jobba som timvikarie innebär att du lär känna många människor och livssituationer som du kanske inte skulle gjort annars. Det ger dig upplevelser och minnen för livet, men ställer även höga krav på servicekänsla, flexibilitet och engagemang. Jobbet ger dig möjlighet att få erfarenhet från olika arbetsplatser och knyta värdefulla kontakter.

Du påverkar själv i hög grad ditt schema och har därmed stor frihet när det gäller din tid. Du kan jobba på dagtid, kvällar, helger och på vissa enheter även nätter. Du meddelar oss vilka dagar och tider du är tillgänglig för arbete och du får ett SMS när det finns arbetspass som passar dina önskemål.

Om du är intresserad av att jobba hos oss söker du ett ledigt jobb eller tar kontakt med oss på Vikariecenter. Vi gör en intervju med dig och om du blir aktuell för ett jobb som timvikarie, tar vi in referenser och begär i vissa fall utdrag ur belastningsregistret.

Introduktionsutbildning

Som timvikarie börjar din anställning med att du går en introduktionsutbildning. Du som ska jobba inom dessa områden eller yrken kommer att gå bredvid ordinarie personal innan du börjar jobba själv:

  • vård- och omsorgsboende
  • hemtjänsten
  • sjuksköterska
  • personlig assistans
  • boende med särskild service

Frågor och svar om rekrytering

Här hittar du några av våra vanliga frågor som kan komma när du söker jobb. Vilka ska du lämna som referenser och hur går egentligen en intervju till.

Rekryteringsprocessen

Vad händer när du har sökt ett jobb? Här ger vi dig en överblick på hur vår rekryteringsprocess ser ut generellt.