BANDY 2022-01-30 KL. 17:39

Lyckokvarten gav ny seger

Av Oliver Marshall

Efter det relativt ovanliga halvtidsresultatet 0–0 visade Frillesås upp sig från sin bästa sida efter paus. Under 15 succéminuter punkterade de matchen mot Rättvik, och knep sin tredje raka seger.

Lyckokvarten gav ny seger
Sergey Pochkunov jublar efter sitt 3–0-mål. Foto: Oliver Marshall

Stormen Maliks vindar gjorde sig fortsatt påminda på Sjöaremossen i den första halvleken. Frillesås fick starta matchen med såväl solen i ögonen och en kraftig motvind. Spelet böljade fram och tillbaka, utan att några riktigt farliga lägen skapades. Det första riktigt skarpa läget hade Rättvik efter knappt 40 minuter, men avslutet från nära håll letade sig utanför. På andra sidan hade Fredrik Brandin ett avslut som han trodde hade resulterat i ett mål. Men på något sätt lyckades Rättvikmålvakten lösa den situationen, och 0–0 blev pausresultatet.
– Vi är väldigt nöjda med att vi hade oavgjort i paus. Vi spelade med en ofantlig motvind och solen rätt i ögonen, så man visste knappt vart man var på isen, säger Jakob Jenefeldt.
Var solen eller vinden jobbigast?
– Solen. Man såg knappt någonting.

0–0 med mersmak alltså, för ett Frillesås som kände lugn och ro under halvtidsvilan.
– Det kändes ganska lugnt och vi visste att villkoren skulle jämnas ut i andra, säger Jenefeldt.

Proppen ur
Tämligen omgående i den andra halvleken skulle Frillesås utnyttja medvinden. På ett frislag peggade Mattias Johansson upp för Adrian Emretsson som kunde bomba in 1–0 för hemmalaget.
– Han har ett bra skott, och med medvinden så fick han bra fart i skottet, säger Jenefeldt.
Strax efteråt var det dags för Jenefeldt själv att utöka ledningen. På en hörna gjorde han sin patenterade variant, där han som förste skytt snodde åt sig bollen och pangade in 2–0.
– Jag har kört den varianten några gånger. Jag har missat några, men det blir alltid en situation iallafall, så den är bra att bryta av med ibland, säger han.

Nervigt slut
Frillesås praktstart på den andra halvleken var inte över där. Efter mål av Sergey Pochkunov och sedan även Markus Fremstad gick laget fram till en 4–0-ledning, och matchen kändes avgjord. Men när bortalaget lyckades reducera två gånger om innan matchklockan slagit 80 minuter, följde en period av nervositet bland hemmasupportrarna.
– Det är inte första och sista gången det blir så. Vi kan såklart göra det bättre, men det är tungt. Vi har haft tre matcher denna veckan varav två på bortaplan där vi knappt sovit och kommit hem mitt i natten. Det är inte så det spritter i benen sista kvarten heller, så man är ganska nöjd med att freda målet, säger Jenefeldt.

Precis det gjorde hemmalaget. Pochkunovs 3–0-mål skulle visa sig vara det avgörande, och Frillesås kasserade hem sin tredje raka seger.
– Det är klart det är kul att vinna. Det är viktiga poäng, avslutar Jenefeldt.

Matchfakta: Elitserien
Frillesås BK – Rättvik 4 – 2 (0–0)
1–0 (49) Adrian Emretsson, 2–0 (51) Jakob Jenefeldt, 3–0 (63) Sergey Pochkunov, 4–0 (66) Markus Fremstad, 4–1 (72), 4–2 (78)
Publik: 501


SENASTE TV-NYHETERNA

Skäll kan orsaka skäll
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Skäll kan orsaka skäll

Bråket med grannen kan bli en dyr affär
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Bråket med grannen kan bli en dyr affär

Djur en av anledningarna till osämja

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån
KULTUR & NÖJE 2022-07-05 KL. 21:00

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån

Debatt: En budget för ansvar och förnuft
DEBATT 2022-07-05 KL. 17:45

Debatt: En budget för ansvar och förnuft

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken
NYHETER 2022-07-05 KL. 13:46

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen
NYHETER 2022-07-05 KL. 11:55

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50
Skäll kan orsaka skäll

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.