BANDY 2022-03-18 KL. 11:00

Känslor från alla håll i Frillesås

Av John Skoglund

En hel säsong kokas ner till en match, allt står på spel. Himmel eller helvete och trots att himmelen var svart över Sjöaremossen så lös Frillesås spelare likt solen över Sahara när domaren blåste av matchen vid 4–1 till Frillesås BK.

Känslor från alla håll i Frillesås
Frillesås tackar sina supporters för säsongen. Foto: John SkoglundEn tuff förutsättning innan säsongen där tre lag skulle åka direkt ut och två lag skulle få kvala. Men Frillesås visade under stora delar av säsongen att de till och med kunde vara ett lag för slutspel. Nu blev det kval och trots endast en enda förlorad match skulle det dröja ända till matchminut 82 i sjätte kvalmatchen innan det kändes tryggt.
– Det var en stor lättnad när det nu gick hem. Jag har känt ett stort ansvar att gruppen ska må bra, säger tränare Jesper Jansson som även berättar att han var mer nervös när de spelade mot Lidköping.

Bandyns kvalserie har varit näst intill omänskligt tuff. Match varannan dag i elva dagar.
– Jag har sett fram mot klockslaget 21.35 när vi sjunger idag och säkrat kontraktet - så idag var det inte lika nervöst, säger en lättad tränare som nu tycker det ska bli skönt att få slippa bandy ett tag.

En fantastisk parad
Vid ställningen 1–1 in i andra halvlek hade det varit förödande om Åby/Tjurheda fått in en boll, då hade Frillesås varit tvungna att göra två mål mot ett försvarsinriktat hungrigt lag. Cirka tio minuter in så kom det gula laget och spelade till sig ett kanonläge men Christian Fagerell i Frillesåsmålet gjorde en fantastisk parad. Under uppvärmningen kom ett beslut att påtänkte målvakten Johannes Gustafsson inte skulle starta på grund av skadekänningar.
– Oj ska jag stå, var tanken när beskedet kom, säger Christer Fagerell och säger ödmjukt om han inte gjort paraden så hade laget nog vänt matchen och vunnit ändå.


Christian Fagerell och Sergey Pochkunov firar att det blir elitserien även till hösten. Foto: John Skoglund


En av spelarna som sprudlade av glädje var Sergey Pochkunov, den så viktiga spelaren på vänsterkanten i Frillesås.
– Det har varit en mycket bra säsong med en härlig lagkänsla. Det är så bra killar i laget. Det var en svår is i första halvlek, men när regnet slutade så blev det bättre i andra halvlek och så vann vi, säger Sergey Pochkunov med dagens bredaste smil.

Kommer Brandin få nattsömn?
Sen var det han, den nyblivna pappan. I tisdags kunde han inte spela i Bollnäs på grund av att han just skulle bli pappa. Under onsdagen föddes en flicka på 2995 gram och dagen efter hade Fredrik Brandin snörat på sig skridskorna. Efter fått äran att öppna champagnen och leda allsången i omklädningsrummet sjunker han ner och tårarna är nära, det är så otroligt mycket känslor och ren trötthet.
– Jag har inte sovit på två dygn, men jag ville komma med positiv energi och peta in några bollar, säger Fredrik Brandin

Energi det kom han med och två mål blev det, många trodde även att tredje målet var hans men det tillskrevs Fredrik Johansson korrekt.
– Jag passade fram Lukas och det blev 4-1, då kände jag att det var klart. Det är så mycket nerver i de här kvalen. Det är så otroligt starkt av killarna, avslutar en helt utpumpad matchhjälte och berättar att det inte blir någon efterfest utan det är direkt hem för att sova -om nu lillfröken tillåter det.


Bröderna Johansson glänser ikapp efter ett säkrat kontrakt Foto: John SkoglundSENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Kungsbacka tappar i ny företagsranking
NYHETER 2022-09-28 KL. 09:17

Kungsbacka tappar i ny företagsranking

Släng-Inge och Inga Svinn på besök
NYHETER 2022-09-28 KL. 08:00

Släng-Inge och Inga Svinn på besök

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:57

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum
NYHETER 2022-09-27 KL. 20:30

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum

Klart med fyra nya år för Alliansen
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:49

Klart med fyra nya år för Alliansen

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter