BANDY 2021-10-29 KL. 10:00

Ikväll är det första testet för Jesper Larsson

Av Christian Johansson

Nye huvudtränaren Jesper Larsson har knappast fått en smakstart. Inte en enda seger på elva försök. Hur står det egentligen till inför seriestarten?

Ikväll är det första testet för Jesper Larsson

1. Elva matcher – noll segrar. Vad är din åsikt om försäsongen?
– Klart jag skulle velat ha en bättre start som tränare med vinster. Samtidigt spelar de resultaten ingen roll i mars när serien tar slut. Det är upp till mig, spelare och andra ledare att vi måste börja vinna. Vi har gjort en del bra matcher och vissa motståndare är vi och nosar på. Sedan hade jag som sagt önskat bättre resultat. En del matcher har vi tagit för att det har gett oss möjlighet att vara på stor is, även om själva matchen inte passat så bra.
2. Vad måste förbättras?
– Defensivt har vi varit rätt bra förutom att vi behöver korta ner våra dippar. Det har varit större problem med målproduktionen. Vi behöver skapa fler situationer där, det har varit lite osynk. Kommer man bara en eller två i en attack är det svårt.
3. Vad har varit bra?
¬ Defensiven. Vi försöker bli tätare och har kollat på hur Frillesås gjorde i fjol. Vi försöker att inte störta fram och öppna upp sig om det inte är en farlig situation, då är det bättre att samla ihop sig. Vi har varit lite ivriga, det är inte att spelarna inte förstår utan att de vill för mycket. I andra halvlek mot Vetlanda (genrepet som förlorades med 5–7) gjorde vi det jättebra. Det var skönt att se resultat av det när vi är konsekventa.
4. Ni har mött förmodade bottenkonkurrenter. Speglar resultaten var ni just nu står konkurrensmässigt?
– Har man inte sett matcherna ser det värre ut än vad det varit. Vi får se det som tändvätska att det går inte enkelt. Vi behöver vara oerhört påkopplade, gör vi inte vad vi bestämmer riskerar vi att åka ur. Men vi kan gå till slutspel också. Det kommer vara många häftiga matcher som gäller mycket.
5. Vad har du velat implementera?
– Smådetaljer defensivt. Att inte göra för stora rörelser. Vi ska kännas tajta och en mittfältare kan inte göra det svårt för en back. Vi vill vara aggressiva men först och främst får vi hitta tryggheten. Ingen ska ta egna beslut utan vi bryter tillsammans. Jag har inte velat ändra för mycket men såg från matcher i fjol att de öppnade upp sig en del när spelare tog egna beslut. Sedan kommer det vara fler lag som backar hem. Den nyckeln behöver vi knäcka, ibland kan vi behöva spela primitivt för att inte åka på kontringar.
6. Har du ångrat något du infört?
– Att vi skulle vara aggressivare högre upp i banan. Det var för tidigt för oss, vi hade behövt träna mer på stor is för det. Vi ska inte sluta med det utan det kan bli något vi lägger till.
7. Klubben har gjort en satsning med fler pass på stor is, vad betyder de träningarna?
– Vi vet att vi måste ta poäng innan jul. Vi ska träna i Ale arena en gång i veckan året ut. På Sjöaremossen är det vädret som styr, det kan vara dålig is, men nu vet vi att kommer ha bra is en dag i veckan. Det är jätteviktigt.

8. Hur viktigt är det att skapa en vinnarmentalitet?
– Klart det är viktigt. Det är ju gött att vinna samtidigt är det gött att göra bra saker. Nu senast mot Vetlanda kom vi tillbaka till 5–5. I en seriematch hade man nog tagit en timeout och försökt säkra poängen. Nu var vi ivriga att göra ett till och öppnade upp oss. Överlag var vår andra halvlek i den matchen fantastisk.
9. Är du orolig?
– Nej, inte när vi visar att vi gör bra saker. Vi har inte ens gjort tio pass på stor bana. Det är rätt intressant att skillnaden på lagen som tränar där hela tiden inte är större. Frillesås och killarna vet att de blir bättre ju längre säsongen går. Vi gör vår tredje vecka på stor is och känner redan skillnad. När man spelar fem mot fem i ishallen kan man åka, passa och skjuta men det är inte bandy.
10. Med denna försäsong i ryggen – är det rimligt att snegla på den historiska slutspelsplatsen?
– Att vi ska sluta fyra hade inte varit realistiskt men målet är slutspel. Det är inte jag utan killarna som satt målet. Vi behöver ta mer poäng på vår hemmaplan för att lyckas. Truppen är bredare, vi får en bättre spelare i Matte (Mattias Johansson) när han blir avlastad som tränare och jag själv har kvalitéer. Sedan har vi unga spelare som blir bättre och bättre.


Jesper Larsson om:
Målsättning: "Vi vara bättre än förra året och då kvalar man inte. Vi siktar på åttondelsfinal."
Främsta nyckelspelare: Nicklas Gustafsson, vår libero som håller ihop försvaret bra.
Tre punkter för att ni ska lyckas: Friska, håller oss till vad vi bestämmer och vinna alla matcher på Sjöaremossen. Det ska vara jobbigt att komma tid, där ska vi ha en fördel.
Vem har övertygad mest på försäsongen: "De unga. Robin Björkestam, Gustav Friman och Markus Fremstad. Alla tre kommer troligtvis spela i premiären."
Vinner poängligan: "Jakob Jenefeldt. Jag kan få äta upp det om Fredrik Brandin gör 40 mål."
Får årets genombrott: Johannes Gustafsson. Han är snabb på att sätta utkast vilket ger oss en till ingrediens där vi kanske till och med kan få assist."
Er styrka: "Kollektivet. Vi är många som spelat ihop länge."
Er svaghet: "När vi får en dålig period kan den vara för länge. Vi behöver bryta dem lite snabbare."


Tjolöholm dukar upp inför julen
NYHETER 2021-11-27 KL. 18:00

Tjolöholm dukar upp inför julen

Kökschef Jerker Andersson serverar hemlagad och lokal mat

SENASTE TV-NYHETERNA

Klassens nalle på resa i Europa
NYHETER 2021-11-27 KL. 10:00

Klassens nalle på resa i Europa

KULTUR & NÖJE 2021-11-26 KL. 19:00

"Jag är queen of fucking everything"

Jonas Gardell intar Kungsbacka teaters scen

Humor i fokus på teatern i vår
KULTUR & NÖJE 2021-11-26 KL. 17:00

Humor i fokus på teatern i vår

Rekordmånga evenemang väntar efter pandemin

Krönika: När blir det ordning på bamba-kaoset?
ÅSIKTER 2021-11-26 KL. 15:00

Krönika: När blir det ordning på bamba-kaoset?

Missar skolan varje dag - svårt hitta en lösning
NYHETER 2021-11-26 KL. 11:39

Missar skolan varje dag - svårt hitta en lösning

Hemmasittare ett svårt dilemma

Åsasonen Omar Rudberg klar för Melodifestivalen
KULTUR & NÖJE 2021-11-26 KL. 09:17

Åsasonen Omar Rudberg klar för Melodifestivalen

Elever får vänta på vaccin till nästa år
NYHETER 2021-11-26 KL. 06:40

Elever får vänta på vaccin till nästa år

Jenefeldts sköna avgörande
BANDY 2021-11-25 KL. 21:41

Jenefeldts sköna avgörande

Frillesås segrade mot Vetlanda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Har du den bästa Lussekatten?

Har du den bästa Lussekatten?

Kattbilderna strömmar in till redaktionen. Men även du har fortfarande möjlighet att vara med och tävla i Lussekatten.