BANDY 2022-02-04 KL. 21:46

Frustration efter förlusten

Av Oliver Marshall

Att förlora mot Edsbyn är knappast något att skämmas över, och Frillesås stod upp upp bra mot topplaget. Men efter matchen fanns ändå en tydlig frustration över att man hade kunnat få med sig poäng.

Frustration efter förlusten
Frillesås föll efter fyra raka matcher utan förlust. Foto: Oliver Marshall

Bortalaget tog matchen i ett järngrepp inledningsvis och radade upp hörna efter hörna. 0–1 kom redan efter drygt fem minuter och sedan var det ett bombardemang mot Christian Fagerell i Frillesåskassen. Men tack vare Frillesås burväktare redde laget ur stormen som rådde i början.
– Vi visste att de Edsbyn ville ut och döda matchen medan det var bra is. De fick ett övertag men vi lyckades ta oss igenom det och sedan tycker jag det blev jämnare, säger Fredrik Brandin i Frillesås.

Efterhand lyckades Frillesås etablera spel på offensiv planhalva, och då kom även målchanserna. Fredrik Brandin och Mattias Johansson hade varsitt läge, men sköt hål i luften snarare än att träffa bollen. Istället kom kvitteringen när Sergey Pochkunov avlossade ett skott från högerkanten. Målvakten lämnade retur, och Markus Fremstad höll sig framme på returen. Glädjen höll i sig i fem minuter, sedan tog Edsbyn åter igen ledningen, och resultatet 1–2 stod sig halvleken ut.
– Vi gjorde det ganska och gick till halvlek med en bra känsla, säger Brandin.

Bortdömda målet
Den goda känslan medförde ett Frillesås som i den andra var det starkare laget inledningsvis. Sergey Pochkunov hade ett par chanser att sätta dit kvitteringen, men det var när domaren blåste straff mitt i halvleken som den skulle komma. Fredrik Brandin gjorde inget misstag, och Frillesås hade medvind.
– Jag tycker att vi ägde matchen fram till straffen, säger Brandin.

Men 43 sekunder senare skulle matchbilden ändras radikalt. Fredrik Brandin hann knappt ropas ut som målskytt över Sjöaremossen innan Edsbyn på nytt tog ledningen.
– Vi var för klena där. Man är som mest sårbar när man gjort mål, men vi ska klara det tycker bättre, säger Brandin.
Ett par minuter senare fyllde bortalaget på med ytterligare ett mål. Sedan skedde det som skapade frustration i Frillesåslägret. Brandin satte dit 3–4, men målet dömdes bort för hög klubba.
– Jag tycker att det är ett regelrätt mål. Klubban var över mitt huvud men inte över axeln när man står upp, säger en besviken Fredrik Brandin.

Kortare ledighet
Efter det orkade inte hemmalaget samla någon ny kraft, och Edsbyn kunde sätta dit ytterligare två mål. Den förlustfria sviten på fyra matcher tog slut.
– Vi var för dåliga sista kvarten för att kunna vinna matchen, men luften går ur lite när man får motgångar, säger Brandin.

Nu väntar ett kortare matchuppehåll innan AIK väntar på onsdag.
– Det blir första lediga helgen på jäkligt länge så det blir skönt. AIK blir en tuff nöt att knäcka. Sedan har vi Motala hemma som vi ska vinna, säger Brandin.

Matchfakta: Elitserien
Frillesås BK – Edsbyn 2 – 6 (1–2)
0–1 (6), 1–1 (35) Markus Fremstad, 1–2 (41), 2–2 (67) Fredrik Brandin, 2–3 (67), 2–4 (73), 2–5 (84), 2–6 (89)


SENASTE TV-NYHETERNA

Skäll kan orsaka skäll
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Skäll kan orsaka skäll

Bråket med grannen kan bli en dyr affär
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Bråket med grannen kan bli en dyr affär

Djur en av anledningarna till osämja

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån
KULTUR & NÖJE 2022-07-05 KL. 21:00

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån

Debatt: En budget för ansvar och förnuft
DEBATT 2022-07-05 KL. 17:45

Debatt: En budget för ansvar och förnuft

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken
NYHETER 2022-07-05 KL. 13:46

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen
NYHETER 2022-07-05 KL. 11:55

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50
Skäll kan orsaka skäll

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.