BANDY 2022-03-07 KL. 21:29

Frillesås tog två poäng efter svängig match

Av Eric Andersson

I den första av sex kvalmatcher bortaspelade Frillesås mot allsvenska Åby/Tjureda. Efter en svajig första halvlek visade Frillesås klass i andra och gick mot en komfortabel seger. Men tre snabba hemmamål gjorde att det blev ordentligt nervigt mot slutet för Frillesås.

Frillesås tog två poäng efter svängig match
Frillesås vann första kvalmatchen. Arkivfoto: Eric Andersson

Frillesås hade inte spelat match sedan 19 februari och det syntes inledningsvis. Hemmalaget öppnade betydligt piggare och radade upp kvalificerade målchanser, främst genom tidigare FBK-spelaren Adam Rudell.

Men en storspelande Christian Fagerell i bortamålet lyckades avvärja gång efter annan och när väl Fagerell var överspelad räddades Frillesås av stolpen.
– Vi hade väl lite på känn att det kunde bli lite knackligt inledningsvis i och med att vi inte spelat på länge. Jag tycker vi blir sårade lite för enkelt och kommer fel i tajmingen, säger Jesper Larsson, tränare i Frillesås.

Ledningsmål för Frillesås

Efter 15 minuter var det något oväntat Frillesås som tog ledningen när Fredrik Brandin förvaltade en fin passning från Lukas Norrman. Åby/Tjurheda kvitterade strax därpå och matchen gick i stå.

När knappt fem minuter återstod av den första halvleken hittade Mattias Johansson en fristående Fredrik Brandin som gjorde sitt andra mål för kvällen. Men hemmalaget replikerade blixtsnabbt och det var 2–2 i paus.

Till den andra halvleken kommer Frillesås ut som ett annat lag och tar tag i matchen omgående och efter 57 minuter kommer också utdelningen. Lukas Norrman tar sig runt på högerkanten och spelar in bollen till Fredrik Brandin som fullbodar sitt hattrick.

– I andra halvlek ser vi ut lite mer som vi ska göra. Vi börjar åka mer skridskor och spelar mycket bättre bandy överlag, säger Jesper Larsson.

Utökar på hörna

Frillesås utökade ledningen på hörna när Adrian Emretsson avlossade kvällens hårdaste skott som letade sig upp i nättaket. När Markus Fremstad och Lukas Norrman minuter senare fyllde på målkontot med varsin fullträff kändes matchen avgjord.

Men det var den inte. Åby/Tjureda gav det ett ärligt försök och lyckades göra tre snabba mål vilket skapade ordentlig nerv i slutminuterna. Men Frillesås lyckades med nöd och näppe stoppa blödningen och matchen slutar 5–6.
– Framförallt blir man väldigt arg. Jag tänkte ta time out efter deras fjärde mål men det blev inte så och det var väl dåligt av mig. Ibland tar man lite konstiga beslut, säger Jesper Larsson.

Är du nöjd med prestationen överlag?
– I första är det väldigt ringrostigt men bortsett från sista 5-10 minuterna gör vi en bra andra halvlek. Vi får vara nöjda med två poäng i första matchen och nu ska vi stegra in i det här kvalet, säger Jesper Larsson.


Matchfakta: Elitserien Kval
Åby/Tjureda–Frillesås BK 5 – 6 (2–2)
0–1 (15) Fredrik Brandin, 1–1 (21), 1–2 (42) Fredrik Brandin, 2–2 (42), 2–3 (60) Fredrik Brandin, 2–4 (63) Adrian Emretsson, 2–5 (69) Markus Fremstad, 2–6 (71) Lukas Norrman, 3–6 (86), 4–6 (88), 5–6 (90)


SENASTE TV-NYHETERNA

Skäll kan orsaka skäll
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Skäll kan orsaka skäll

Bråket med grannen kan bli en dyr affär
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Bråket med grannen kan bli en dyr affär

Djur en av anledningarna till osämja

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån
KULTUR & NÖJE 2022-07-05 KL. 21:00

Härligt äventyr i gummibåt på Rolfsån

Debatt: En budget för ansvar och förnuft
DEBATT 2022-07-05 KL. 17:45

Debatt: En budget för ansvar och förnuft

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken
NYHETER 2022-07-05 KL. 13:46

Bilbrand på E6 - stopp i trafiken

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen
NYHETER 2022-07-05 KL. 11:55

Nu öppnar Ringhals för allmänheten igen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50
Skäll kan orsaka skäll

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.