BANDY 2022-11-15 KL. 18:35

Frillesås tappade efter matchstraffet

Av Christian Johansson

Frillesås BK var i ledningen i hemmapremiären. Sedan inträffade den omdiskuterade situationen när Gabriel Hultgren åkte på ett rött kort. Med en man mindre kunde inte FBK hålla undan.

Frillesås BK förlorade hemmapremiären efter dramatik. Foto: Christian Johansson

Gästerna från Uppsala som inledde piggast. Kontrollerade bollinnehavet och vaskade även fram halvchanser. När Frillesås BK vaknat och arbetat sig in i tillställningen så kom ledningsmålet – men för bortalaget. Nils Bergström tog bollen långt ner på egen planhalva och sedan agerade FBK-försvaret koner som han snirklade sig mellan innan han överlistade Johannes Gustavsson.

När Karl Tagesson var hårt uppvaktad fanns det utrymme på vänsterflanken. Oskar Lundgren utnyttjade det, tog sig ner mot kortlinjen innan han chippade fram till en framstörtande Tero Liimatainen som bara kunde stöta in kvitteringen i öppet mål. Frillesås BK skulle gå till halvtidsvila i förarsätet – Linus Jönsson vallade in en högerhörna till 2–1.

Det hade smällt i den första halvleken – det skulle hetta till ännu mer tio minuter efter paus. Siriusstjärnan Tobias Nyberg fick sig ordentligt tackling av Gabriel Hultgren. Efter att lagen samlats på så få kvadrat som möjligt och orden haglat så fick Hultgren syna det röda kortet. Farligt spel menade Sirius, på boll menade Frillesås.

35 minuter återstod och hemmalaget skulle försvara sin ledning med en man mindre.
Det höll bara ett par minuter innan Johannes Gustavsson tvingades kapitulera på ett distansskott.
– Den vill man ha tillbaka, säger målvakten.
Frillesås BK var centimeter från att ånyo ta ledningen istället kunde Uppsalalaget pilla dit en hörnretur 3–2 och sedan utöka när Mattias Johansson inte fick undan en retur.
Ett desperat hemmalag forcerade in en reducering men kvitteringen var bara nära. Det blev en blytung torsk för FBK som står kvar på noll poäng.

Matchfakta
Frillesås BK – IK Sirius 3 – 4 (2–1)
0–1 (15), 1–1 (26) Tero Liimatainen, 2–1 (33) Linus Jönsson, 2–2 (62), 2–3 (68), 2–4 (83), 3–4 (88) Adrian Emretsson