BANDY 2021-12-26 KL. 16:54

Delad pott inför fulla läktare

Av Eric Andersson

Senast det spelades annandagsbandy på hemmaplan för Frillesås tog sig hela 1 705 åskådare sig till Sjöaremossen. Till dagens match var åskådarantalet begränsat till 1 000 för att undvika trängsel. Det blev lapp på luckan och en riktig folkfest.
– Det här är anledningen till att man spelar bandy, säger Frillesås lagkapten Fredrik Johansson.

Delad pott inför fulla läktare
Det var en jämn match mellan Frillesås och Vänersborg. Foto: Eric Andersson

När lagen drabbade samman i slutet av november vann Vänersborg med klara 5–0. Och även i dagens match var Vänersborg det piggare laget i matchinledningen när FBK spelade aningen avvaktande och försiktigt.

Men det var hemmalaget som tog ledningen i matchen genom Fredrik Johansson efter 13 minuter. Ett mål som innebär att lagkaptenen gjort mål i fyra raka matcher.

– Jag vet inte vad som har hänt men det mesta går in för tillfället. En anledning är väl att jag fyller på lite bättre offensivt och är med där det händer, förklarar Fredrik Johansson.

I slutet av halvleken fick ett Frillesås med två spelare utvisade utstå hårt tryck från bortalaget. Till slut kunde inte ens en storspelande Johannes Gustafsson i hemmamålet stå emot längre och bortalaget kvitterade med bara ett par minuter kvar till halvtidspaus.

Problem med isen

Men när isen skulle spolas om under halvtidspausen gjorde ismaskinen hål i isen. Det gjorde att pausvilan blev drygt en timma lång i stället för normala 15 minuter.

– Det är sådant som kan hända och jag tycker mer synd om publiken än om oss. Sedan är det speciellt att vara ur matchen en timma och sedan ladda om men det är samma för bägge lagen, säger Fredrik Johansson.
Den andra halvleken blev även den en jämn historia som kunde slutat hur som helst. Bägge lagen skapade sina målchanser men andra halvleken blev mållös och matchen slutade 1–1.

– Oavgjort kändes rättvist sett till hur matchen blev. Jag tycker inte vi kan vara missnöjda med en pinne idag, det känns helt okej och alla poäng är viktiga, säger Johansson.

Publiksiffran landade på 1 028 personer och det var en härlig inramning på Sjöaremossen. Trots det långa pausavbrottet höll FBK-klacken Green Farmers och Vänersborgs dito Älgarna igång matchen igenom.

– Det är fruktansvärt roligt att spela bandy inför så mycket publik. Vi har inte haft så mycket publik tidigare i år så det var ett sådant adrenalinpåslag så det är inte klokt, säger Fredrik Johansson.

Matchfakta: Elitserien
Frillesås BK – IFK Vänersborg 1 – 1 (1–1)
1–0 (12.50) Fredrik Johansson, 1–1 (43.15)
Publik: 1028


SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-