Bagaren Rashad Salah från Åsa har erfarenhet från bageriverksamhet i en rad olika länder. Foto: pressbildIntresset för bakning började i Damaskus. Nu är han bagare i Åsa, och uttagen till finalen i Årets Bagare 2019 som drar igång i dag.


– Jag har peppat för det här länge, säger Rashad Salah från Åsa.


 


Mellan 11-14 mars avgörs tävlingen Årets Bagare i Göteborg. Bland finalisterna finns Rashad Salah som idag jobbar som team leader på Åsa Hembageri. Han är född i Damaskus i Syrien, där såväl hans far som farfar drivit konditorier.


Finalen i tävlingen går ut på att skapa inspirerande, vackra och banbrytande bakverk. Totalt 150 bröd vardera ska de tävlande baka. Dagen före tävlingen har de 75 minuter på sig att sätta degar och göra andra förberedelser.Rashad Salah, som har yrkeserfarenhet från länder som Turkiet, Kina, och Förenade Arabemiraten, tror på framgång, och menar att drivet och erfarenheten från de olika bagerikulturer han tagit del av varit en bidragande faktor till finalplatsen.


– Det är spännande att vara i final. Jag har ett stort stöd bakom mig och är laddad inför finalen, säger han i ett pressmeddelande.Tävlingen anordnas i år för sjätte året i rad av branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer. Segraren vinner pengar och priser till ett sammanlagt värde av 50 000 kronor.