Vädret idag
Klart
4°C
Prognos november 21, 2018
dag
Mulet
4°C
 

  Badhusen ut på entreprenad

  Konkurrensutsättningen av badhusen går helt i linje med det uppdrag som kommunfullmäktige lagt till samtliga förvaltningar och som innebär att man vill se att en större del av den kommunala verksamheten sköts av privata aktörer. Arkivfoto

   

  Det blev ett politiskt ja till att konkurrensutsätta kommunens badhus. Det innebär att privata aktörer får upphandla delar av verksamheten, dock inte den tekniska driften.

  – Ja, vi gick på förvaltningens förslag som ska formuleras exakt när upphandlingen görs. Det kommer att tas stor hänsyn till föreningslivet, säger Peter Söderberg, (M), ordförande i nämnden för Fritid och folkhälsa.

   

  Förslaget handlar om att lägga ut badverksamhet, gym, café, simskoleverksamhet (som inte bedrivs i föreningsregi) samt städning på entreprenad och berör främst det nya badhuset i Kungsbacka.

  – Vi behåller den tekniska driften i kommunens regi i fem år. Det är ett nytt badhus, en stor och komplicerad fastighet och vi har en organisation i kommunen som är duktig på detta, säger Peter Söderberg.

  Konkurrensutsättningen av badhusen går helt i linje med det uppdrag som kommunfullmäktige lagt till samtliga förvaltningar och som innebär att man vill se att en större del av den kommunala verksamheten sköts av privata aktörer.

   

   

  Skaffa den digitala versionen av papperstidningen här

   

   

  I dagsläget sköter kommunen tillsynen av badverksamheten. Simskoleverksamheten drivs delvis av föreningslivet som redan lämnat in en önskelista om mer simhallstid.

  – Beslutet är fattat sen går det till Service för upphandling med utgångspunkt ur den diskussion vi haft med Kungsbacka simsällskap.

   

  För personalens del handlar det om en verksamhetsövergång och de kommer att erbjudas arbete hos den nya aktören, enligt Peter Söderberg.

   

  Han tror att en extern entreprenör kommer vilja sköta en stor del av verksamheten men påpekar samtidigt att det inte finns så många aktörer på marknaden som har den kapaciteten.

  – Det går att lämna anbud och sen är det upp till kommunen att anta eller förkasta. Ett anbud ska vara till båtnad för kommuninvånarna, det ska bli mer verkstad för mindre pengar om man uttrycker det så. Det kommer bli bra, säger Peter Söderberg.

   

  Läs också: Grönt ljus för ny badhuskonst

  Christina Nordwall
  Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

  TYCK TILL: Kommentera artikel

  One comment

  1. Magdalena Sundqvist
   oktober 20th, 2018 12:45

   Det var ingen enig nämnd som tog detta beslut. Jag från (S) yrkade att varken badverksamheten eller simskolan ska ut på entreprenad. Vi ska ge föreningslivet absolut bästa förutsättningar för sina verksamheter i det nya badet. Det gör vi inte om det är en privat aktör som ska driva denna verksamhet. I dag är det kommunen som håller i den simskoleverksamhet som ej drivs av förening. Så ska det få fortsätta även när nya badhuset öppnar. Här finns klar och tydlig målsättning gällande att Kungsbackas alla barn ska bli simkunniga. Det nya badhuset är ABSOLUT en viktig del i att främja kommuninvånarnas hälsa. Detta är kommunens ansvar och ska så förbli.

   Reply

  Kommentera detta inlägg

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  NYHETER

   DebattLäs mer >>

   ANNONS

   TYCK TILL:

   På fredag är det Black Friday i butikerna, kommer du att passa på att julhandla då?

   Visa Resultat

   Loading ... Loading ...

   Diskutera TYCK TILL

   Kommentera

   DET HÄNDERLäs mer >>

   Tisdag 20 november

   kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

   kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. För barn 0-5 år i vuxens sällskap.

   kl 10 Dramatiserad sagostund för barn 0-5 år på Åsa bibliotek.

   kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan, Annette Linde. Sallad.

   kl 12–14 Lunchmusik i Släps kyrka med Lasse Nordung, orgel, Mårten Nordhall, sång, och Johannes Landgren, piano/orgel....

   Läs Mer

   Så här funkar eNH!