Annons

Back klar för City – och Hysén i topptrim

Det händer mycket i Kungsbacka City. Två spelare har lämnat, samtidigt som backen Gabriel Ferriere anländer från Lerkil. Men det starkaste tillskottet är kanske att Tobias Hysén just nu genomför träningsprogrammet 16 weeks of hell.

Fotboll | 03 Maj 2021 16:55

Stefan Larnelius har värvat in en ny ytterback till City.

FOTO: Arkivfoto Jasmin Frljevic

Nykomlingarna i division fyra plockar in Gabriel Ferriere från Lerkil. Citys tränare Stefan Larnelius är nöjd med sitt senaste tillskott.

– Det är en högerback som har mycket spring i benen, otroligt löpstark. Vi behöver yngre förmågor och han tillhör den kategorin, säger Larnelius.

Värvningen kom oväntat, då City egentligen var färdiga med sitt truppbygge, men den har sina anledningar. Ett av lagets nyförvärv har hastigt fått lägga skorna på hyllan.

– Vi hade två killar som hette Alexander Sjusen och Marcus Thörnqvist hos oss, men Sjusen fick dessvärre en hjärtsjukdom som gör att han inte får spela fotboll längre. Vi hoppas allt löser sig för Alex, men han har fått ett träningsförbud, säger Larnelius.
Och vad har hänt med Thörnqvist?
– Han och Alexander kom hit tillsammans och han tyckte inte det var lika roligt att köra på när inte han hade med sig Alex längre. Han har därför gått till Utbynäs.

16 weeks of hell

Gabriel Ferriere fyller alltså platsen som Sjusen lämnat efter sig i försvaret. Men frågan är om City kommer plocka in någon för att ersätta Marcus Thörnqvist i anfallet?

– Nej det kommer vi inte göra. Vi har hittat ett bra komplement genom att Tobbe (Tobias Hysén) genomför träningsprogrammet 16 weeks of hell just nu, säger Larnelius.
När startade han det?
– Han började i slutet av mars, så vi räknar med att ha honom helt klar i mitten av juli.
Ni kommer alltså ha en topptrimmad Tobias Hysén i laget?
– Ja, vi har sagt till honom att han kommer vara i bättre form än någonsin. Det blir ett bra komplement till Oscar Samuelsson att slänga in från bänken.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skadan som orsakar oro

Fotboll När ställningen var 1–1 i den första halvleken blev Lindomes lagkapten Hannes Nordström liggandes på planen med ...

Delad pott i heta derbyt

Fotboll Ett intensivt derby utspelade sig på Lindevi under fredagskvällen då Lindome Gif tog emot Utsikten från Göteborg. ...

Matilda Lagerström – en ständig målgaranti

Fotboll Efter de tre första barnen var det i praktiken bara att studsa direkt tillbaka till planen. När barn ...
Annons