Hanhals Kings har hittat en efterlängtad pusselbit. En tung forward som går rakt på mål är på plats. Ludwig Niederbach gjorde dessutom 17 mål förra säsongen.ISHOCKEY. Niclas Högberg, Hanhals tränare, har suktat efter en tung forward som går rakt på mål. Det var en dimension han känner att Hanhals Kings saknade i vintras. Till nästa säsong är den spelartypen säkrad. Norra Halland kan avslöja att Ludwig Niederbach är Kungsbackalagets andra nyförvärv.Den 192 centimeter långa 23-åringen smällde dit 17 kassar för överraskningslaget  Vännäs i hockeyettan norra, vilket var bäst i laget. Den målskörden var det bara Robin Carlsson som överträffade i Hanhalströjan.


– Jag har fått ett bra intryck. De har en plan med hur de vill driva föreningen och hur de vill ta sig framåt. De siktar hela tiden uppåt, säger nyförvärvet.


Vad säger du om din säsong?


– Jag fick också en större roll och mer förtroende. Det lossnade framför allt efter jul. Jag personligen gillar att spela allettanmatcher när det gäller mer och är mer likt slutspelshockey.


Beskriv dig som spelare.


– En stor spelare med mycket fart som går rakt på mål.Han berättar att det var en del klubbar i norr, men Ludwig Niederbach ville prova den södra diton.


– Sedan har jag mina bröder i Göteborg som spelar i Frölunda.


Vad förväntar du dig av dig själv kommande säsong?


– Att jag kan ta nästa steg i utvecklingen och ta ett kliv uppåt i karriären.Det är klart att förstecentern Pontus Andreasson inte spelar i Hanhals Kings nästa vinter. Han är klar för Björklöven.