Anses Kungsbackas innerstads attraktivitet öka kraftigt den närmaste tiden?

Vad ska hända? Två väldigt stora parkeringshus är snart ett faktum: ett finns redan bortåt Kungsmässan till och ett annat kommer att finnas vid Aranäsområdet om något år. Många bilar får fin betalplats på flera ställen.

Folk beräknas alltså vilja köra in till staden, betala och parkera och betala igen för det som staden erbjuder. Inget är ju gratis mer än en och annan provsmakning. Så det gäller att vara ekonomiskt välförsedd. Samt att tycka om att betala.

Biografen mitt i staden ska flyttas. Det kommer snart att locka folk bort från city, in mot dess nya plats i Kungsmässan. Den alltid lika självklara attraktionen Systembolaget har fått konkurrensbutik i Hede. Restaurangbesök kopplade till biografdito kan förläggas till själva Kungsmässan, där restaurangernas antal kommer att öka.

Vilka är de som tror att folks betalningsförmåga ökar så kraftigt att de har råd att lägga pengar både på innerstaden och Kungsmässan?

Sannolikt väljs det ena framför det andra. Om inte annat så är tid en bristvara.

Med tanke på alla nya parkeringar i innerstaden är det nog tänkt att det är just innerstaden som ska dra mest klöver och besök. Detta väcker viss nyfikenhet.

Vad vankas? Nåt kul på något av de båda torgen vid bra väder? Väldigt ofta i så fall, annars räcker det inte. Ännu en biograf kanske? En med kvalitetsfilm på repertoaren? Någon som vet något om planerna? Det finns väl planer?

Vad ska hända i innerstaden? Nåt är väl på gång eftersom det antas att folk vill köra in och betala för ditt och datt?

Vad ska konkurrera med Kungsmässan?

Nyfiken

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Håll avstånd vid boxarna!

Debatt Att hålla avstånd och visa hänsyn mot sina medmänniskor känns självklart. Jag är inte ...

Debatt: Lärarbristen i länet måste lösas

Debatt Skolpersonalen har just nu nu en välbehövlig semester efter en tuff vår med dubbelarbete i både ...

Debatt: Skyll inte på en 30 år gammal vårdreform

Debatt Replik till Torbjörn Jonsson, i Norra Halland 3/7 Många – med dem Torbjörn Jonson i NH den 3 juli – menar ...
Annons