Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Asieninspirerad krog i p-huset

Det blev ingen pub med bowling i den nya glasade p-huset. I stället är planen en stor asieninspirerad restaurang.

– Vi har skrivit under en avsiktsförklaring. Tanken är att restaurangen ska öppna nästa höst, säger Aranäs vd Jonas Håkansson.

 

Det omdiskuterade färgglada p-huset ska stå helt klart till våren. Då ryms förutom bilar även kontorslokaler. I bottenvåningen var det från början tänkt en bowlinghall med pub, men det sprack.

Därefter har Aranäs letat ny hyresgäst, och i veckan skrev man under ett avsiktsavtal med en helt ny krog med asieninspirerad inriktning.

Bakom står en lokal affärsman med stöd av en större kedja.

– Det handlar om hela 965 kvadratmeter, så det är en stor restaurang. Namnet är klart, men eftersom det fortfarande bara är en avsiktsförklaring vill jag inte gå ut med det, säger Jonas Håkansson.

Om allt går i lås ska restaurangen öppna nästa höst.

Men då står bara p-huset klart. Övriga delar av kvarteret Valand är kraftigt försenat. Från början skulle första bostadskvarteret haft inflyttning 2019, men det sköts fram ett år. Nu har även det spruckit.

– Vi drog i bromsen när vi såg hur byggpriserna skenade. Byggstart blir nu nästa år och inflyttning 2021 för kvarter 1 och 7.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!