Annons

Årets Lussekatt 2020 är korad

Bilderna blir fler och bättre, och tävlingen blir allt svårare varje år. Omkring 100 vackra katter tävlade om titeln årets Lussekatt 2020. I år var det den tillgivna Spike som tog hem segern!
Nyheter | 12 December 2020 12:44

Årets Lussekatt. Spike kom till oss för två år sedan från Halmstad katthem. Han är en väldigt lat katt som mest sover och äter. Spike är också väldigt snäll och tillgiven. Läsarbild: Olivia Stamming

FOTO: Läsarbild: Olivia Stamming

Förutom en uppsjö av bedårande bilder har ni även bjudit på anekdoter och berättelser om era katter och dess betydelse i familjen. Det var både fint och rörande.
Vi har fått exempel på katter som räddats och omplacerats, och katter som räddat hussar och mattar från själslig förtvining under rådande pandemi.
Tio av katterna gick till final med omröstning. På grund av coronapandemin genomfördes omröstningen i år digitalt. Juryn bestod av Norra Hallands personal, och det var trångt i toppen. Endast en röst skilde mellan respektive placering och vi fick en delad tredjeplats.
Vinnarna kontaktas på mejl.
Fler tävlande katter kan du se på norrahalland. se, där det kommer upp flera artiklar under de kommande dagarna.
Tack alla som varit med och tävlat.

Årets Lussekatt är korad!

Årets Lussekatt. Spike kom till oss för två år sedan från Halmstad katthem. Han är en väldigt lat katt som mest sover och äter. Spike är också väldigt snäll och tillgiven.
Läsarbild: Olivia Stamming
Andra plats. Katten heter Polarn och bor hos familjen Petersson i Äskatorp, Fjärås. Polarn är snart ett halvår gammal och har en nyfikenhet på livet som vi inte sett like till hos någon annan katt. Allt som händer är till för honom, tror han. Läsarbild: Henrik Petersson
Delad tredje plats. Jag heter Nizze är en renrasig bondkatt. Jag föddes för tre år sedan i Hjälmeskulla och flyttade när jag var kattunge till Älvsåkersvägen. Där lever jag min dröm på åkrarna.
Läsarbild: Weronica Falk
Delad tredje plats. Det här är min lussande katt Winston. Han är fyra år, bor i Fjärås och en mycket snäll katt som egentligen tycker att det här med att spöka ut sig är under hans värdighet. Men eftersom han är så snäll ställer han upp som modell varje gång. När han inte är modell tycker han om att jaga hårsnoddar, attackera fötter på natten när man sover, spana på grannarna genom fönstret och umgås med oss andra i familjen.Läsarbild: Emmelie Samuelsson
Chantel ”Lussetelli” 6 kilos maine coon bjässe som älskar rosa, bor i Fjärås
Läsarbild: Sini Dexhav
Här är den norska skogskatten Zoe som älskar att klättra i julgranar när hon inte sover bredvid matte i sängen.
Läsarbild: Nathalie Otbäck
Sune heter denna charmiga herre och bor tillsammans med matte Malin och husse Adam. Man kan inte ha en bättre tomte i huset än denna lilla hårbollen.
Läsarbild: Malin Strömstedt
Vår katt är en Ragdoll. Han vill vara med och tävla i årets Lussekatt.
Läsarbild: Madeleine Gavik
Bengalen Folke på promenad i skogen. Vi tog med oss lite ljusslingor för att göra det mysigt på utflykten i den decembermörka skogen, och Folke poserade så fint där!
Läsarbild: Annette Seldén
Nisse bor i Anneberg och älskar att vara ute på äventyr. Men allra mest älskar han att ligga på soffan och mysa med husse och matte. Speciellt nu på julen i soffan framför brasan.
Läsarbild: Amanda Falk

Fler inlägg med lussekatter kommer upp under dagarna.
Tills vidare kan du se på lussekatter från tidigare år:

Lussekatten korad (2019)

Sötchock med Lussekatter 2019

Ännu fler lussekatter 2019

Lussekatter i mängder 2019

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Konstsalong till förmån för kvinnojour

Nyheter I höst anordnas en konstsalong som en del i Norra Hallands 100-årsfirande. Alla konstnärer från kommunen ...

Sökes: unga regissörer med Hollywooddröm

Kungsbacka Drömmer du om att bli Hollywoodregissör? Då ska du skynda dig att anmäla dig till sommarens mest ...

Vad är det för fel på män som slår?

Krönikor Mäns våld mot kvinnor. Jag får rysningar bara jag skriver orden. Och tyvärr handlar det inte ...
Annons