HANDBOLL 2020-10-08 KL. 20:50

Aranäs tappade jätteledning till kryss

HK Aranäs stod för en strålande insats. Dock bara i drygt 40 minuter. Trots det fick de chansen att avgöra – men Philip Jonsson hade inte centimetrarna på sin sida.

Philip Jonsson fick chansen att avgöra.

Lugi HF hade Karl Wallinius som gjorde mål på allt i den första halvleken. Men Lundalaget hade bara 21-åringen.

HK Aranäs hade någonting annat. De hade en Gustaf Hallén som visade prov på ett sällsynt skytte. En Rasmus Thorbjörnsson som åter var säker i läget. En Daniel Bergquist som gick på knock i målvaktsmatchen. En Melwin Beckman som kom in från bänken och dunkade dit projektiler. En Renny Svennberg som plockade en straff från tidigare nämnde Wallinius och ett delikat försvarsspel i 5-mot-6. När till och med Philip Jonsson lyckades med ett hoppskott mot sin förra klubb var det ett tecken – allting stämde för HK Aranäs under den första hälften.

De gick till pausvila med 16–10 efter ett varierat och effektivt anfallsspel.

Lugimålvakten Simon Sejr Jensen inledde den andra halvleken inspirerat med tre raka räddningar – bland annat stoppade han ett friläge från Rasmus Thorbjörnsson. Var det början på en vändning? Det såg Daniel Bergquist till att det inte var i närheten av. I alla fall inte än. Aranäsmålvakten höll en lika hög nivå och Gustaf Hallén brottade till sig en retur i numerärt underläge och studsade in 21–13. Då återstod det drygt 16 minuter.

Tappade jätteledning

Avgjort och två poäng till Kungsbacka? Nej, historien skrevs inte klart så tidigt. HK Aranäs slarvade i ett byte – Lugi utnyttjade 6–mot–4-spelet och närmare sig oroväckande kvickt. Med tio minter kvar var överläget bara fyra bollar.

Med mer än fem minuter var det bara ett mål sedan HK Aranäs fått offensiv soppatorsk och försvaret och Bergquist i målet inte fick tag på något.

Ledning 25–21 blev 25–25. Klockan stod på 56.11.

Renny Svennberg kastades in i slutminuterna. Han stoppade Karl Wallinius distansskott med 20 sekunder kvar. Jerry Hallbäck tog en timeout. Kungsbackalaget fick sista chansen och närmare bestämt Philip Jonsson. I första halvlekens slutsekunder satt det oväntade hoppskottet. Den här gången fick Lugimålvakten fingrarna på skottet, bollen studsade ner men på fel sida mållinjen.

HK Aranäs gick mållösa de sista 7,5 minuterna, de tappade en åttamålsledning men fick åtminstone med sig en poäng.

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45