Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Aranäs slipper straffnotan

Olovlig parkering som inte blev så dyr. Arkivfoto: Norra Halland

 

När Aranäs byggde en tillfällig parkering inför julruschen missade man startbeskedet och hotades av en knapp miljon i straffavgift. Men politikerna skickade tillbaka ärendet för ”ytterligare beredning”. Därmed hinner parkeringen röjas undan och hotet om straff är överspelat.

 

Kungsmässan byggs just nu ut på en del av parkeringen. Det blev problem inför julhandeln.  Eftersom fastighetsägaren Aranäs ligger lite efter i bygget av kvarteret Valand mittemot, så tog man chansen att ordna tillfälliga p-platser där.

En stor grusplan hägnades in och fick 150 markerade platser. Men startbeskedet från kommunen glömdes bort.

Helt enligt reglerna krävdes Aranäs därför på en byggsanktionsavgift som baseras på byggytan. En parkering är ju bara yta, så slutsumman landade på inte mindre än 933 819 kronor!

Aranäs vd Jonas Håkansson var upprörd:

– Det här är byråkrati när det är som sämst, sa han till Norra Halland.

Men det hela löste sig just genom lite byråkrati. Politikerna i byggnadsnämndens arbetsutskott skickade tillbaka ärendet för ytterligare beredning. Nu kommer det upp igen med samma krav, men ska sen vidare till stora byggnadsnämnden i februari. Om då Aranäs får krav på sig att betala, kan man lösa det genom att helt enkelt ta bort parkeringen igen. Och det är just vad man tänker göra.

– Ja, nu är vi färdiga med den och tar bort den eftersom vi börjar bygga i kvarteret i vår, konstaterar Jonas Håkansson.

Således: mycket skrik för lite ull, som hon sa som rakade grisen.

 

 

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!