HK Aranäs ska spela i handbollsligan hösten 2020. Men inför en fullsatt Sparbankenhall cementerades ett faktum – de är numera tvåa i länet.HANDBOLL: ALLSVENSKAN


HK Varberg – HK Aranäs 30 – 23Med minuten kvar ställde sig publiken upp. HK Aranäs hade förlorat ännu ett derby – men det här tog slut långt tidigare. Victor Santos öppnade med en rad tekniska fel och HK Varberg var tyngre i såväl anfall som försvar.


Hemmalaget sprang ifrån till 6–2 innan det knappt hann börja. Sedan var det en autostrada för Varberg.


– Vi väger lätt i båda riktningarna. De puttade bort oss, säger tränaren Toni Johansson.


Vad beror det på?


– De är seriens bästa försvarslag och vi har svårt att vinna man-man-kamperna. De kommer i tyngre attacker.Det är på sexmeterslinjen som HK Aranäs har sin offensiva styrka. Men det var inte där avsluten kom. Rasmus Thorbjörnsson fick sitt första läge med bara kvarten kvar.


– Man måste få in skottet från nio så att de måste rusa upp. Vi vägde för lätt, säger Toni Johansson.  


Niko Djordjevic var frustrerad på vänsterkanten.


– Vi pratade i halvtid om att kanten på vår sida stod långt in. Det var bara att skicka ut bollen. Jag fick ett läge tidigt i andra och gjorde mål, men sedan slutade bollarna att komma. Jag kan inte säga varför de inte skickade ut den.


Det fanns en lucka?


– Ja, herregud. Jag hade kunnat få 10–15 utspel till.


Vad är problemet i offensiven?


– Vi kliver inte hundra på nio meter. Satsningarna var inte lika desperata som deras från första minuten. Det är största problemet.Högernian Victor Santos delade analysen.  


– De spelar sig till frilägen för att varje attack är så tung. Så måste vi också spela. Vi gjorde det inte i första halvlek.


Dessutom ansåg han att HK Aranäs inte var tillräckligt resoluta i försvaret.


– Ett derby ska det vara en utvisning första tio minuterna. Det ska inte vara fult, men det ska smälla och vara tufft. Det var det inte, det var mesigt.HK Varberg ångar på i toppen – HK Aranäs är distanserade av konkurrenten från söder.


– Vi är mellan lag fem och åtta just nu. Vi rår inte på de bästa lagen just nu, säger Toni Johansson.  Matchfakta


HK Varberg – HK Aranäs 30 – 23 (16–10)


Målskyttar, HK Aranäs: Victor Santos 5, Martin Mårtensson 4, Rasmus Thorbjörnsson 3, Tobias Johnsson 3, Erik Rudvall 2, Niko Djordjevic 2, Max Santos, Johan Wallin, Andreas Lorentzon, Emil Lennartsson


Publik: 1 837