Annons

Aranäs klättrar i serien efter stark insats

Ett envist hemmalag lät sig inte slås ner av att spela största delen av matchen i underläge. Efter en tuff första halvlek lyckades Aranäs dra jämnt.
– En poäng nu känns som en vunnen poäng med tanke på hur det såg ut, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.
Handboll | 05 Januari 2019 19:00

Ett envist hemmalag lät sig inte slås ner av att spela största delen av matchen i underläge. Efter en tuff första halvlek lyckades Aranäs dra jämnt.
– En poäng nu känns som en vunnen poäng med tanke på hur det såg ut, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

HANDBOLL: ALLSVENSKAN

HK Aranäs – GT Söder 22–22

 

Bara en minut kvarstod av matchen och hemmalaget låg under med en poäng efter att ha släpat efter i nästan full tid – hack i häl med bara små marginaler mellan dem och motståndarna från Stockholm. GT Söder fick bollen, byggde upp anfallet och passningarna satt som en smäck. Tempot ökade, skottet kom – och gick rätt in i stolpen. Det var nu det gällde för Aranäs. Kunde hemmalaget kvittera?

När passningen kom till Rikke Jensen stod det klart redan innan hon släppte iväg skottet att det skulle sitta. Spelarens träffsäkerhet gjorde henne till matchens lirare och tidigare hade hon suttit nära hälften av lagets mål. Mycket riktigt gick även detta in. Som på rutin sköt hon bollen med en studs rakt in i krysset. Hela publiken jublade. Kvitteringen kom med knappa marginaler, sekunden efter blåstes matchen av. 22 lika blev ställningen.
– Vi möter ett av topplagen, och det visar en hel del att vi kan komma tillbaka efter att vi legat under med sex-sju mål, säger Magnus Ferdinandsson om lagets återhämtning.

Aranäs lyckades att behålla sin spelidé och fortsätta att tro på vad de höll på med trots underläget som skapades i första halvlek, menar han. De fick en bräcklig start och hamnade i ett stort underläge. De kämpade bara för att hålla huvudet över vattenytan när för många tekniska fel och misstag fick sin kostnad.
Men man får lägga fokus på att vi kommer tillbaka. I andra halvlek får vi verkligen lyft på våra avslut, säger Rikke Jensen som alltså totalt stod för hela nio av lagets 22 mål.
Hon fortsätter om sin egen prestation:
– Jag sätter de skott som jag har missat i många matcher under hösten, vilket gör mig nöjd för jag behövde det. Farten i anfallsspelet som helhet gjorde det enklare, mina medspelare lade upp det riktigt bra.

Kanske var det just lagets sammanhållning och förmåga att hålla stämningen uppe som räddade dem.
– Vi behåller en god ton i hela matchen. Det är nog också anledningen till att vi faktiskt kommer tillbaka – vi deppar inte ner oss när vi ligger under med sju mål utan att vi krigar på hela vägen, säger Rikke Jensen.

Med en poäng klättrar Aranäs upp till en femteplats i tabellen. 

Matchfakta:
HK Aranäs – GT Söder 22–22 (9–14)
Målskyttar: Rikke Jensen 9, Matilda Rosblad 3, Sanna Andreasson 2, Tilda Palm 2, Johanna Zaman 2, Lovis Jansson, Julia Karlsson, Anna Heed, Ida Espling-Ek

Publik: 252

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Borta bra men i Aranäs bäst

Handboll Två år borta fick räcka. Publikfavoriten Philip Jonsson har nu återvänt till HK Aranäs. – Distansen har gjort ...

Ekonomiskt tillskott till idrottsföreningarna

Ishockey Svenska Spel vill hjälpa landets föreningar under coronakrisen. Därför betalar de ut närmare en halv ...

Aranäshallen snart ett minne blott

Handboll HK Aranäs har spelat färdigt i hemmaborgen Aranäshallen. Under måndagen påbörjades rivningsarbetet och en ...
Annons