HANDBOLL 2018-03-07 KL. 21:18

Aranäs fick chansen i slutsekunden

Förlusten var klar – men från ingenstans fick HK Aranäs chansen att stjäla en poäng. Publiken i Aranäshallen stod upp. Två sekunder återstod och Rasmus Thorbjörnsson fick läget.
Och missade.

HANDBOLL: HANDBOLLSLIGAN

HK Aranäs – IK Sävehof 25 – 26

Andreas Lorentzon vankade av och an under läktaren. Blicken vandrade från ingenting till just... ingenting.

– När vi torskar med uddamålet så slocknar det bara i huvudet. Jag kommer knappt ihåg det, jag blir så förbannad, säger linjespelaren.

Det var en match som såg körd ut men HK Aranäs hade underligt nog till slut chansen på poäng.

HK Aranäs och August Wiger blixtrade ur startgroparna. Mittnian stegade förbi, sköt från nio meter och smugglade in bollen till linjen. Det var hemmaledning med 4–2. Men gästerna kom ikapp och förbi.

Bägge lagen gjorde målvaktsrockader och HK Aranäs skickade in Erik Pettersson – ett lyckat drag skulle det visa sig.

Men det var IK Sävehof som i halvlekens slutsekunder kunde gå ifrån till 14–12.

I den andra halvleken växte försprånget. Med mindre än sju minuter var Kungsbackalaget fyra mål bakom.

Med mindre än tre minuter sköt HK Aranäs främste spelare Philip Jonsson (åtta mål och fyra assist) utanför det tomma målet. Det var över trodde alla.

Helt kört var det när Oskar Sunnefeldt satte 26–23 till Sävehof och det var mindre än två minuter kvar.

Rättare sagt, det borde ha varit det.

– Vi kämpade och visade att vi inte ger upp, säger Rasmus Thorbjörnsson.

Han reducerade på straff, Jonathan Wiklund fläkte in ytterligare en reducering.

– Jag kollade direkt på klockan, det var ändå gott om tid för att sätta en till.

Det återstod 45 sekunder. Hemmapubliken vädrade en mirakelupphämtning och stod upp. Johan Fagerlund i bortalaget fick chansen att punktera matchen, men Erik Pettersson kastade upp högerarmen.

Reservmålvakten var en stor bidragande anledning till att HK Aranäs ens var med. Över 46 i räddningsprocent och en patenterad straffräddning.

– Det kändes tryggt och jag hade bra samarbete med försvaret. Jag fick tag i bollarna, konstaterar han.

Ett sista anfall fick hemmalaget – bollen kom ut till Rasmus Thorbjörnsson. ur en svag vinkel från högerkanten tog 20-åringen chansen.

– Tiden stod still när han hoppade upp, säger Jonathan Wiklund.

– Det var bara att hoppa in och göra det bästa av det, men det gick inte så bra, säger kantspelaren.

Sävehofmålvakten Per Sandström vann duellen och HK Aranäs var ett slaget lag.

Erik Pettersson sjönk ihop. I ett större perspektiv var det för många tekniska misstag tidigare som blev dyrbara.