Vädret idag
Soligt
18°C
Prognos juni 17, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

”Aranäs är ett lag som kan slå alla”

Enkät: Allsvenskans tränare om säsongen 2018/19.

 

 1. Vilka slutar topp 4?
 2. Beskriv er upplaga?
 3. Vad tror du om HK Aranäs?

 

Mathias Ekstrand, Tyresö

 1. Helsingborg, Varberg, Hallby, Aranäs.
 2. Det blir en spännande säsong, vi är i en generationsväxling. Yngre spelare ska ta stora roller. Vi är nöjda med försäsongen och har kommit en bra bit. Vi ska försöka en tempofylld handboll där vi ska försöka bestraffa motståndet med omställningar. Vi måste försöka minimera våra tekniska. Målet är att klara oss kvar utan att kvala.
 3. Det blir ett tufft förstaår när man kliver ner. Det har kommit ut mer kvalité än vad som har kommit in. Toni Johansson är nära vän som kommer att klara det bra. Sexmeters- och målvaktsuppställningen är bra, det är lite mer oprövade kort på nio meter. Faller de väl ut kan de vara med hela vägen.

 

Dick Tollbring, Rimbo

 1. Helsingborg, Varberg, Hallby, Rimbo.
 2. Ken och Jeff Tollbring har varit med många år och har en betydande roll, det vet alla om. Vi försöker spela så snabbt som möjligt och övervägande med 7 mot 6. Det gör det jobbigt för motståndarna.
 3. De kommer att vara med däruppe. Känns som att Varberg och Helsingborg är starka, sedan kan vara Aranäs med där under.

 

Ivica Zubac, Lindesberg

 1. Helsingborg, Aranäs, Kungälv, Hallby
 2. Vi hoppas kunna sluta topp 6. Vi ska spela en enkel handboll, snabb och vara smarta.
 3. De är rutinerade med fem, sex spelare som är bra. De har en bra tränare och kan snabbt komma tillbaka till handbollsligan. Men det är svårt att säga på förhand, vi får se efter tre, fyra omgångar vilka som är bra.

 

Magnus Oscarsson Söder, Linköping

 1. Helsingborg, Hallby, Varberg, Aranäs
 2. Vi har i princip samma lag som i fjol. Vi spelar inte fysiskt attackspel som Aranäs. Vi är inte så löpstarka, det är ingen tornadohandboll. Det är mer gubbhandboll, haha.
 3. De har tappat en del spelare, men det finns rutin kvar i gänget. De kommer att bli bättre än vad de var när de mötte oss på försäsongen. De har ett bra tempo som kommer att hålla hyggligt.

 

Läs mer inför den allsvenska premiären i fredagens tidning. 

 

Leo Ekblom, VästeråsIrsta

 1. Helsingborg, Hallby, Varberg, Lindesberg
 2. Vi är nykomlingar från ettan. 90 procent är kvar och vi siktar på topp åtta. Vi är inte så storvuxna, utan spelar en fartfylld handboll med mycket spring.
 3. Aranäs är ett lag som kan slå alla lag och som kan förlora mot alla lag. De kommer femma, sexa.

 

Jimmy Karlsson, Skånela

 1. 1. Helsingborg, 2. Hallby, 3. Varberg, 4. Rimbo.
 2. Vi har tappat fem etablerade allsvenska spelare. Två till Hallby, en lagt ner och två till Kungälv. Så det är lite osäkert var vi ligger – vi kan lika gärna vara med och tampas om topp 4 som sju, åtta. De tre senaste åren har vi släppt in minst eller näst minst mål, vi är inte så storvuxna utan springer mycket. Vi är öppna för att spela 7-mot-6.
 3. De kan vara med och slåss om en kvalplats. De kommer ändå från handbollsligan och har en del spets kvar med Berka i målet. Dock har de tappat så pass spetsiga niometersspelare att de kan få problem framåt,

 

Jesper Östlund, Hallby

 1. Helsingborg, Varberg, Hallby, Aranäs
 2. Vi är ett hungrig lag på väg framåt och uppåt. Vi ska kämpa arslet av oss. Vi ska stå bra bakåt, och springa. Lyckas man med det. Vi ska bli bättre än förra året, i fjol var vi fyra.
 3. De har tappat en del offensiv kraft eftersom Pontus Mellegård, Philip Jonsson, August Wiger och Jonathan Wiklund har lämnat. Det är fyra av de som spelat mest, det kommer att kännas. De är stabila bakåt med en bra målvakt, det är så de kommer att bygga sitt spel. De kommer att vara med i toppen, de har ett annat tempo än vad de allsvenska lagen har.

 

Hasse Karlsson, Varberg

 1. Helsingborg, Varberg, Hallby och Aranäs
 2. Framför allt har föreningen utvecklats mycket de senaste åren. Det andas handboll i Varberg nu. Vi har gjort det lite bättre framåt i flera år och truppen har breddats till i år.
 3. Det är ett lag som har fått rutin från handbollsligan. De har många duktiga ungdomar som kommer underifrån – en tuff utmanare samtidigt som de tappat tunga spelare. Det har vad det verkar på pappret haft en bra försäsong.

 

Karl-Johan Lång, Amo

 1. Helsingborg, Hallby, Kungälv, Aranäs
 2. Vi har en bra förstauppställning men vi är ganska tunna. Det är vår akilleshäl att vi saknar lite bredd, men får vi till det kan vi störa de flesta lagen. Vi hoppas att få in någon spelare till.
 3. Helsingborg vinner, de har mest spets. Sedan är det jämnt bakom. De kommer att vara ett bra allsvenskt lag. De kan göra ett bra försök att ta sig tillbaka.

 

Per-Anders Lindfeldt, Torslanda

 1. Helsingborg. Varberg, Hallby, Kungälv
 2. Det är bara fyra spelare från i fjol som är kvar, resten är nytt. Vi hoppas att etablera det vi gjorde i fjol och hålla oss kvar. Målsättningen är att vara kvar utan kval. Vi vill förbättra defensiven, vi ska hellre vinna med 27–25 än 37–35.
 3. De hämtar kraft och bygger på sikt. De sänder inte signaler att de behöver gå upp direkt utan bygger förnuftigt. De kommer att vara med däruppe, men inte nå ändå fram.

 

David Löfgren, Anderstorp

 1. Helsingborg, Hallby, Varberg, Torslanda
 2. Vi är ett ganska ungt lag. Förra säsongen var det många nya ansikten, vi försöker att jobba långsiktigare nu. Vi är bättre förberedda för allsvenskan än senast vi var där. Det är tufft att vara nykomling. Målsättningen är att spela bra försvarsspel och snabbt omställningsspel, lite som Aranäs. Vårt mål är att hamna på säker mark.
 3. Jag är inte riktigt säker. Antingen kommer de att gå som tåget och leva på sin fartfyllda handboll och tuffa försvarsspel. Får man det inte riktigt att stämma så kan de för det tufft. Om det inte får det att stämma, kan de landa runt femma, sexa. De har ett stabilt målvaktspar och ett bra kontringsspel.

 

Ulf Sivertsson, Helsingborg

 1. Helsingborg, Hallby, Aranäs, Varberg
 2. Vi har nästan kvar hela laget. Det visar att vi har något i klubben och laget som betyder mycket för spelarna. Vi vill tillbaka till handbollsligan. Jag hoppas att vår stora bredd ska ha betydelse, vi har minst två spelare på varje position. Vi spelar en ganska normal handboll, bra försvar och trycka
 3. Jag tippar de kanske topp 4 av tradition. De har ett bra lag med unga talanger som dock har tappat karaktärsspelare. Det kan nog bli sju, åtta lag som slåss om platserna däruppe.

 

Robert Fasnacht, Kungälv

 1. Helsingborg vinner. 2 Varberg. 3. Hallby. 4. Aranäs.
 2. Vi är ganska lika Aranäs på många sätt. Vi har bra målvakts- förvars- och omställningsspel. De har kanske mer erfarenhet. Vi vill hålla oss kvar och bygga vidare på grunden från i fjol. Det tar tid att bli ett stabilt allsvenskt lag.
 3. De kommer att hålla sig däruppe. De har en väldigt skicklig målvakt och de kan bli bättre än fyra. De har fysiken att vara ett topplag.

 

Toni Johansson, HK Aranäs

Topp 4: Helsingborg, Hallby, Skånela och HK Aranäs 

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

ONSDAG 19 JUNI 

19:00 Åsa IF - Gnosjö IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

 

TORSDAG 20 JUNI

19:00 Onsala BK - Sjömarken IF, Div 1 Mellersta Götaland, damer. Rydets IP Onsala

 

TISDAG 25 JUNI

19.00. Tölö IF - Derome/Åskloster, Div 4 Herrar, Hamravallen

19.00. Åsa IF - IFK Fjärås, Reservklass 1 Åsa IP

 

LÖRDAG 29 JUNI

13:00 Onsala BK - Stafsinge IF, Div 2 Västra Götaland, herrar. Rydets IP Onsala.

 

TISDAG 2...

Läs Mer

TYCK TILL:

6 000 står i bostadskö i Kungsbacka. Är du nöjd med ditt boende?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera