Vädret idag
Molnigt
14°C
Prognos juli 16, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Är det lagligt att skapa segregation?

Politiker och tjänstemän har tagit beslut att skapa ett hundraprocentigt segregerat område med cirka 400 nyanlända i Anneberg.

 

Detta gör de utan att blinka och tror på allvar att detta bostadsområde på sikt skall ordnas till genom att blanda upp.

 

Innerst inne vet våra politiker och tjänstemän att denna nöt blir oerhört svår att knäcka. Många är de kommuner som tidigare försökt bryta segregationen men utan lyckade resultat utan tvärtom. Har våra politiker och tjänstemän drabbats av hybris? Förmodligen. Eller så är det som jag tror mest sannolikt, att de inte bryr sig om Anneberg som del av Kungsbacka. De bor ju inte här.

 

När man nu så hårdnackat utan konsekvensanalys står fast vid beslutet att 38 procent av alla nyanlända som tilldelats kommunen sedan 2016 ska placeras i kommunens näst minsta område som har sju procent av kommunens invånarantal innebär ju det att politikerna, och flera av tjänstemännen själva slipper att ta emot utmaningen i sina egna områden. Problem solved!

 

Våra beslutsfattare har så dålig kunskap att de inte ens vet att delegationen mot segregation existerar. Hade de tagit till sig av deras kunskap hade de aldrig tagit beslutet gällande segregationen Skårby 2:3. Vi har facit på segregationskonsekvenserna i utanförsskapsområden exempelvis i Göteborg och trots det gör våra politiker samma misstag.

 

Är det ens lagligt att skapa segregation i Sverige 2019? Borde vara förbjudet med tanke på konsekvenserna! Ta ert ansvar politiker och tänk till!

 

Påläst segregationsmotståndare 

 

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 12 juli

kl 10.30 Gemensam promenad i Åsa. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

kl 12–15 Origami. Prova på att vika djur och blommor, loppor eller båtar till vattenleken utanför Naturum. Origami är en gammal japansk konstform som roat både stora och små i mer än tusen år.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås.

Lördag 13 juli

kl 11–15 Biodlingens dag på Naturum. Kungsbacka biodlarförening svarar på frågor...

Läs Mer

Så här funkar eNH!