Vädret idag
Soligt
10°C
Prognos april 22, 2019
dag
Mestadels soligt
16°C
 

Äppel päppel kusin apelsin

Ett äpple om dagen håller doktorn borta. ”Från magen” om det gamla ordspråket ska vara fullständigt. Om det ändå vore så väl! Men det finns tydligen nytta med att äta äpple. Det innehåller fruktfibrer, socker (kanonbra energi), vitamin C, flavonoider (antioxidanter) som är bra för allt möjligt, samt är gott enligt många. Själv föredrar jag fallfrukt, eller frukt som ännu inte fallit. I yngre dagar helst från träd i nån trädgård som man inte hade bett om lov om att få besöka.

 

Apelsiner faller mer i min smak, även om jag aldrig fått chansen att plocka direkt från trädet. Ingefära är också nyttigt. Och paprika, och broccoli och spenat och rödbetor. Det finns även piller som innehåller en massa nyttigheter. Problemet med dessa är att de är dyra, inte lika goda, man blir inte mätt, och de är faktiskt ganska ofta onödiga. Förutsatt att man äter ordentligt med vanlig mat såklart.

 

Men för ett par dagar sedan investerade jag ändå i ett par burkar med hårdkokta vitaminer och mineraler. Tät näsa, nysningar, hosta samt trötthet på och på grund av vintermörker ska nu bekämpas likt den månghövdade hydra denna årstid väcker.

 

Det är möjligt att jag slåss mot väderkvarnar här, men slaget måste likväl utkämpas. Förkylningen vann den första bataljen och jag är nu beroende av nässprej. Sårad men inte slagen rustar jag nu i hemlighet för en ny omgång. Nystart på gymmet, en kyl full av tomatjuice, grönsaker, citroner, lök, rödbetor och extra stark senap ska göra denna nordens Don Quiote till en vitaminberikad tornado av motståndskraft. Med sköld av D-vitamin och en sabel smidd av magnesium och förädlad multivitamin ska hydrans åtta huvuden kapas i ett enda hugg.

 

Detta måste dessutom ske innan vabruari drar in över oss. Det största och enda hotet just nu är en febertopp på 37.9. Då är det över för oss med skäggväxt. Då hjälper inte ens äpplen. Endast bön.

Daniel Blomqvist
Reporter daniel.blomqvist@norrahalland.se 0300-521363

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

När nya badhuset invigs höjs biljettpriset kraftigt. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Skärtorsdag 18 april

Kl 11–15 Pyssel för barn på Nyfiket i Frillesås. 

Kl 11 Påskfirande på City träffpunkt med fika och musik med Edward C Johansson. 

kl 12–14 Lunchträff i Hanhals församlingshem, inleds med skärtorsdagsmässa i kyrkan – Markku Wendelius.

kl 15 Tesalong för kvinnor i alla åldrar och från alla nationaliteter. Plats: Kyrkcaféet vid Kungsbacka kyrka. 

Långfredag 19 april

kl 11–13 Påskens...

Läs Mer

Så här funkar eNH!