Vädret idag
Soligt
4°C
Prognos februari 18, 2019
dag
Mestadels molnigt
7°C
 

Äppel päppel kusin apelsin

Ett äpple om dagen håller doktorn borta. ”Från magen” om det gamla ordspråket ska vara fullständigt. Om det ändå vore så väl! Men det finns tydligen nytta med att äta äpple. Det innehåller fruktfibrer, socker (kanonbra energi), vitamin C, flavonoider (antioxidanter) som är bra för allt möjligt, samt är gott enligt många. Själv föredrar jag fallfrukt, eller frukt som ännu inte fallit. I yngre dagar helst från träd i nån trädgård som man inte hade bett om lov om att få besöka.

 

Apelsiner faller mer i min smak, även om jag aldrig fått chansen att plocka direkt från trädet. Ingefära är också nyttigt. Och paprika, och broccoli och spenat och rödbetor. Det finns även piller som innehåller en massa nyttigheter. Problemet med dessa är att de är dyra, inte lika goda, man blir inte mätt, och de är faktiskt ganska ofta onödiga. Förutsatt att man äter ordentligt med vanlig mat såklart.

 

Men för ett par dagar sedan investerade jag ändå i ett par burkar med hårdkokta vitaminer och mineraler. Tät näsa, nysningar, hosta samt trötthet på och på grund av vintermörker ska nu bekämpas likt den månghövdade hydra denna årstid väcker.

 

Det är möjligt att jag slåss mot väderkvarnar här, men slaget måste likväl utkämpas. Förkylningen vann den första bataljen och jag är nu beroende av nässprej. Sårad men inte slagen rustar jag nu i hemlighet för en ny omgång. Nystart på gymmet, en kyl full av tomatjuice, grönsaker, citroner, lök, rödbetor och extra stark senap ska göra denna nordens Don Quiote till en vitaminberikad tornado av motståndskraft. Med sköld av D-vitamin och en sabel smidd av magnesium och förädlad multivitamin ska hydrans åtta huvuden kapas i ett enda hugg.

 

Detta måste dessutom ske innan vabruari drar in över oss. Det största och enda hotet just nu är en febertopp på 37.9. Då är det över för oss med skäggväxt. Då hjälper inte ens äpplen. Endast bön.

Daniel Blomqvist
Reporter daniel.blomqvist@norrahalland.se 0300-521363

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 8 februari

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 10.30 Sagostund med Allas barnbarn i Sagogrottan på Fyren. 

kl 11.30–13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

kl 16 Tjej och gamer? Är du tjej, 12-25 år och intresserad av digitalt, lajv och spelkultur? Välkommen till en kväll där vi...

Läs Mer

Så här funkar eNH!