13 Juli 2018 13:28 | Ulrika Wahlström

Äntligen semester! Då kan jag bestämma över min egen tid och göra precis vad jag vill. Eller?

En kväll i våras åt vi middag med goda vänner som föreslog att vi skulle hänga med dem till Spanien. Vi var på! Ända tills vi några dagar senare mindes varför vi inte smidigt några storslagna planer för sommaren 2018. Gothia Cup! Dottern ska spela i världens största fotbollsturnering för ungdomar. Det går ju inte att tacka nej till den, trots att den spelas mitt under högsommaren, när den
dessutom spelas i Göteborg. 

Sommaren har kantats av diverse kalas. Jag älskar fest! Tyvärr är lekar en gemensam nämnare för dessa festligheter. Nu när jag har passerat 40 år med råge så är jag väl vuxen nog att slippa leka? Icke!  Till allmän förnedring uthärdar jag lekmoment som inte alls är anpassade efter figursydd klänning, nyfixad frisyr eller höga klackar. 

När barnen var små häckade jag ofrivilligt på knökfulla stränder för att de skulle kunna vara där det var långgrunt. Jag längtade till bad från klippor i avskildhet. Nu är barnen definitivt stora nog för precis detta, men överfulla bryggor, där man kan hänga med kompisar och får akta sig för att bli påhoppad, lockar mer. Så där hänger vi. 

En bra semester innefattar ett par lata dagar då jag plöjer igenom bok efter bok. Barnen äter frukost vid olika tider och när den sista är klar med sitt morgonmål är någon annan redo för lunch. Det finns att göra i köket precis hela tiden. Det är svårt att få ro att läsa och jag siktar in mig på en bra tv-serie i stället. Men eftersom matcher från fotbolls-VM visas i tid och otid, så har det hittills varit stört omöjligt att få välja program hemma hos oss. 

Jag hade tänkt mig att Maken och jag nu i sommar skulle få gemensam egentid och kanske sitta med ett glas rosé på altanen och prata ljumna sommarkvällar. Men årstiden och ledigheten gör att barnen inte vill sova och de orkar definitivt vara uppe mycket längre än oss. 

Ett personligt mål för mig är att försöka odla ett trädgårdsintresse den här semestern och kanske få gröna fingrar på kuppen. Operation plantera i trädgården pågår, men nu satte precis kommunen och solen p för det. Bevattningsförbud råder. 

Vi tänkte passa på att dra iväg någonstans veckan innan Gothia Cup, men då visade det sig vara obligatorisk träning! Men det är skönt att vara hemma när vädret är så fint och varmt. Om jag fick bestämma så skulle jag tillbringa semestern med min familj. Och det är ju precis det jag får möjlighet att göra. Kanske inte precis på det sätt jag önskat, men ändå, tillsammans. Hoppandes från överfulla bryggor och i publiken på Gothia cup. Vilken sommar!