Annons

Äntligen är poängnollan spräckt

När Kungsbacka DFF:s Jenny Danielsson fullbordade vändningen var det bara ett lag på plan. Men det slutade med att hemmalaget kom undan ödesmatchen med ett nödrop.
Fotboll | 15 Maj 2019 21:48

Sara Nilsson klar för spel i Serie A och Florentia San Gimignano.

FOTO: Arkivbild

När Kungsbacka DFF:s Jenny Danielsson fullbordade vändningen var det bara ett lag på plan. Men det slutade med att hemmalaget kom undan ödesmatchen med ett nödrop.

 

FOTBOLL: ALLSVENSKAN

Kungsbacka DFF – IF Limhamn Bunkeflo 2 – 2

 

Det var svårt för Kungsbacka DFF-spelarna att summera intrycken. Poängnollan spräcktes efter fem raka förluster. När de tog ledningen i andra halvleken var de totalt överlägsna – trots det höll KDFF på att torska måstematchen. 

– Det är såklart gött med en poäng, med det är segt att vi tappar en ledning. Vi blir fega och tillbakadragna när vi får den. Vi måste lära oss hur vi ska spela av en match. Det måste vi jobba på, säger Sara Nilsson.

 

Kungsbacka DFF pendlade ordentligt i sin prestation. Under den första halvleken fick de tacka målvakten Moa Öhman och Emilia Hjertbergs tå för att det inte var värre än 0–1. När andra halvleken började sköljde KDFF över bortalaget i anfallsvåg efter anfallsvåg. Sara Nilsson prickade dit kvitteringen med pannan.

– Vi gjorde det vi sa att vi skulle göra. Vi låg bättre i pressen, vi täckte ytorna och vann bollen högt upp, säger målskytten.

När gjorde du senast ett nickmål?

– Jag gjorde inget förra säsongen, det är inget jag brukar göra, säger den snabba yttern.  

 

KDFF-pressen tilltog och åtta minuter efter kvitteringen fick KDFF:s förväntade anfallsstjärna ett läge med högerfoten. Bollen satt intill första stolen och hemmalaget var i ledningen för första gången i sin allsvenska historia.

– Det är gött att få se Jenny göra mål. Jag tycker vi var värda det, vi spelade riktigt bra, säger Sara Nilsson.  

Ida Pettersson prickade ribban med en hörna men precis som laget så pendlade målvakten Moa Öhman i sin prestation. Lagkaptenen hamnade helt fel på ett högerinlägg och Sophie Sundqvist kunde nicka in kvitteringen i det tomma målet.

Efter 2–2-målet var det gästernas tillställning. Moa Öhman fick revanschera sig med en frilägesparad.

– Jag blandade och gav lite grann. Å ena sidan stod jag för några fantastiska räddningar, å andra sidan gjorde jag ett simpelt misstag, säger målvakten.

 

Det stora chansen att avgöra fick det förre detta Kungsbacka DFF-spelaren Andrea Thorisson i slutminuterna. Moa Öhman låg i nätmaskorna, men Klara Rybrink hann störa tillräckligt för att Limhamnsspelaren skulle missa det öppna målet. Situationen var dock inte över. Till slut hade Moa Öhman och bollen bytt plats – Moa Öhman var på rätt sida mållinjen medan bollen var i nät.

– Det var frispark. Jag hade greppat bollen och fick en armbåge i ögat, säger Öhman.  

Domaren blåste i KDFF-favör och hemmaspelarna kunde andas ut.

Vad betyder det att poängnollan är spräckt?

– Det betyder mycket. Äntligen har vi spräckt den och vi känner att spelet blir bättre. Spelar vi som första 25 i andra halvleken är det inte sista poängen vi tar.

 

Det var en match Kungsbacka DFF inte fick förlora. De lämnade planen med delade känslor efter krysset.

– Vi tar med oss självförtroendet från den här och förra matchen. När vi spelar bra så spelar vi verkligen bra. Jag tror vi har en bra chans mot Örebro, säger Sara Nilsson.

 

Matchfakta

Kungsbacka DFF – IF Limhamn Bunkeflo 2 – 2 (0–1)

0–1 (22), 1–1 (58) Sara Nilsson, 2–1 (64) Jenny Danielsson, 2–2 (74)  

Publik: 163

 

Läs mer om matchen i fredagens Norra Halland.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons