NYHETER 2019-12-14 KL. 19:41

Ännu en förlust för Varla

Med två förluster i rad för Varla hade man förhoppningar om att vända trenden när Malmö kom på besök. Efter tredje raka förlusten är det istället skåningarna som står som ny serieledare.

Ett hungrigare Malmö gick vinnande ur fajten.

Innebandylaget som inför omgången stod som serieledare tog emot de rosa skåningarna från Malmö. Ett böljande spel under inledningen av matchen skulle se bortalaget vara först att hitta målet. Det var dock hemmalaget som fick möjligheten i powerplay efter cirka sex minuters spel, olyckligtvis för Varla skulle de själva åka på en utvisning direkt därefter. Marcus Löwander satte sig bredvid Carl Olsson i utvisningsbåset och skulle bara en minut senare se sitt lag åka på första baklängesmålet för dagen. Spelet var fortsatt fram och tillbaka men Malmö lyckades hitta nätet, inte bara en, utan två gånger. Innan hemmalaget kunde reducera till 1–3 i första perioden. Varlaspelarna verkade lägga mycket av sin energi på domarna. Något som skulle fortsätta även i den andra perioden. Malmö dominerade spelet i andra perioden och fick även utdelning flera gånger, 1–4, 1–5 och 1–6 hann ramla in innan perioden blivit tio minuter gammal. – Vi tappar det i andra perioden, när det blir en sådan negativ spiral och vi inte gör några förändringar så är det lätt att det trillar in någon extra boll, säger Rasmus Idewald. Varla kom in i tredje perioden med betydligt mer energi. Men det skulle inte ta lång tid innan ytterligare utdelning i Malmös fördel. – VI bestämde att vi skulle ge det en chans men det är svårt när man släpper in ett mål så tidigt, säger forwarden. Varla gjorde några förändringar i tredje perioden, och samtidigt som Malmö inte längre spelade med samma intensitet så kunde Varla göra två mål signerade Fredrik Pedersen. Hans sjunde och sjätte för säsongen. Bitvis såg spelet bättre ut i tredje, men Malmö skulle genom två mål stänga matchen ordentligt. – Vi får ta nya tag i januari och hitta tillbaka till oss själva, säger Idewald.