Annons

Anklagelser om mobbning på Särö vård- och omsorgsboende

Rapporter om mobbning, anställda som gråter och personal som säger upp sig.
En enhetschef som redan efter några månader valt att sluta. Öppnandet av Särö vård- och omsorgsboende har gått allt annat än smidigt.

Vård | 23 Juli 2021 11:13

Ann Kristin Ekman

FOTO: Ann Kristin Ekman

Sedan Särö vård- och omsorgsboende öppnade i vintras har tillbudsanmälningarna – de anmälningar som rör personalrelaterade incidenter – lagt sig på hög.
– Alla har rätt göra ett tillbud, men det ska vara den som råkat ut för aj eller oj. Här är det många som skrivit tillbud om sådant som de sett hända andra eller som de hört talas om, förklarar Helene Ljungqvist, verksamhetschef boende, det stora antalet.
– Det är också en stor arbetsplats med 65 medarbetare. Alla har rätt till ett bra bemötande, men ibland blir det missförstånd, säger hon vidare och gör uppskattningen att det är en knapp handfull medarbetare som ligger bakom tillbudsanmälningar koppade till dem själva och som rör mobbning, kränkningar och samarbete.
– Vi trodde det skulle bli lättare att starta det nya boendet än det blev, eftersom hälften av personalen redan jobbat tillsammans på Bukärrsgården.

Misslyckande

Men förklaringarna till trots, det förekommer ändå faktiska problem. Det märks inte minst på personalomsättningen. Ett drygt tiotal medarbetare har valt att säga upp sig under det knappa halvår som boendet varit i drift, bland annat en av boendets två enhetschefer.
– Det är ett misslyckande för mig, det kan jag inte säga annat, säger Helene Ljungqvist.
Även den tidigare enhetschefen hör till dem som skrivit ett tillbud, rörande sin arbetsmiljö.
Företagshälsovården är inkopplad för att försöka lösa de problem som uppstått och Helene Ljungqvist själv har funnits på plats på boendet i snitt tre dagar i veckan under fyra veckor.
– Då har jag varit där både tidig morgon och sen kväll för att kunna träffa hela personalen, säger hon.

En chef kvar

Ett betydande antal av de tillbudsanmälningar som gjorts är kopplade till enhetschef Karin Särka. Ursprungligen fanns det två enhetschefer på boendet, nu är hon ensam kvar. Synpunkterna gäller både Särkas agerande gentemot enskilda medarbetare som underlåtenhet att ta tag i situationer med dåligt bemötande eller upplevd mobbning mellan medarbetare.
Karin Särka har varit i blåsväder inom kommunen tidigare. Hon arbetade tidigare på IF och var en av de chefer som slutade, sas upp eller förflyttades när förvaltningen hade en stor ledningskris från slutet av 2013 och framåt. Även då ska hon ha varit en bidragande orsak till att ett antal socialsekreterare valde att säga upp sig och lämna kommunen.
– Det gick så långt att folk inte ville vara ensamma kvar med henne på kontoret. Hon kunde bara rusa in på folks rum och sedan ställa sig några centimeter ifrån. Det var inte det att hon skrek och skällde, med det var obehagligt att ha henne så nära. Sedan försvann hon plötsligt bara. Jag har förträngt mycket av hur det var då, det var helt galet. Men jag skulle aldrig vilja ha henne som chef igen, säger en tidigare medarbetare på förvaltningen som NH talat med.
Särka gick senare vidare till ett  jobb som enhetschef inom äldreomsorgen.
– Det här är inget jag känner till, det inträffade innan jag började här. Jag är inte heller bekväm med att prata om någon av mina enskilda chefer. På sex år måste man också kunna få chansen att börja på nytt, säger Helene Ljungqvist.

Skilda meningar om samsyn

I förra veckan hade Vård och omsorgs HR-chef Johan Sandström, Karin Särka, socialt ansvarig samordnare Therese Lindén, ett av Särö vård- och omsorgsboendes två skyddsombud samt fackförbundet kommunals Annika B Larsson ett möte för att diskutera tillbudsanmälningar och Lex Sarah. I tisdags den här veckan möttes Helene Ljungqvist, skyddsombud och Karin Särka, också då för att diskutera frågan kring tillbud och Lex Sarah.
Det ska enligt Helene Ljungqvist finnas en samsyn om vad som ska skrivas och situationen på boendet är enligt henne  nu på väg att lösas.
Men den uppfattningen delas inte av Maria Hallbäck som är skyddsombud på Särö vård- och omsorgsboende. Tidigare under sommaren gjorde hon med stöd av Kommunal en så kallad 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket, för att begära åtgärder enligt arbetsmiljölagen.
– Situationen för personalen på boendet är inte alls på väg att lösas, säger hon.

Inspektion i augusti

Anmälan tar upp åtta punkter, till exempel att det ska göras riskbedömningar kopplade till den organisatoriska och psykosociala arbetsmiljön samt riskbedömningar för samtliga nattpass i förhållande till ensamarbete, våld, hot, stress och återhämtning. Man begär bland annat också att arbetsgivaren skriftligen ska redovisa hur man arbetar med att förebygga diskriminering och mobbning på arbetsplatsen samt ta fram handlingsplaner för hur det ska upphöra, redovisa vad sjukskrivningstalen på arbetsplatsen beror på och att det tas fram handlingsplan för att dessa ska minska samt bedöma arbetsbelastning på individnivå.
Alla punkter faller inte inom Arbetsmiljöverkets ansvarsområde, men myndigheten kommer att gå vidare med begäran om att se över de olika riskbedömningarna samt arbetsbelastningen på individnivå kopplad till arbetstidens förläggning, förflyttning av personal samt arbetspassets innehåll. Myndigheten planerar därför en inspektion av boendet i augusti, efter semestrarna.
– Jag hade hoppats att de kunde gjort något tidigare än så. Det finns medarbetare som gråter både före, efter och under arbetet. Det är så mycket elakheter mellan medarbetare och vi saknar ett ledarskap som tar tag i det. Folk vill inte fortsätta att jobba kvar här. Det är inte längre roligt att gå till jobbet och många av oss känner oss inte längre stolta över det jobb vi gjort, när vi åker hem, säger Maria Hallbäck.

Avböjt att svara

Karin Särka har avböjt att kommentera uppgifterna i artikeln utan hänvisar till sin chef Helene Ljungqvist.

 

Utdrag ur tillbudsanmälningarna:

Min kollega påbörjar sitt arbetspass. Hon hinner knappt in förrän hon blir utskälld av en annan medarbetare. Hon skällde så mycket utan anledning så min kollega blev jätteledsen.

Jag känner inget stöd från chefen, som vanligt hör hon vad jag/vi säger men gör inget åt det. Jag lever av den här lönen och nu är jag i så psykiskt dålig form att jag inte längre förmår sköta mitt jobb ordentligt.

Söker upp husets koordinator för att be om att bli förflyttad från avd X till någon annan avd pga  mobbning. Jag har haft ont i magen hela min lediga helg då jag såg i medvind att jag skulle arbeta hela veckan där på avd X

Jag har nyligen fått reda på att jag drabbats av Diabetes 1 och då fick jag en förklaring till att mitt humör och mående har varit skiftande den senaste tiden. Detta har jag bett mina kollegor om ursäkt för ifall någon hade tagit illa vid sig. Och fått förståelse förr.
Trots detta väljer chefen Karin Särka att under verksamhetsmötet inför alla, säga till mig att jag måste tänka på mitt humör, och att jag inte får gå in och jobba extra.
Detta gjorde att jag blev ledsen och nedstämd och fick en känsla av kränkning inom mig.

Hemkommen efter denna stressiga arbetsdag känner jag mig som en dålig människa. Jag har inte varit vänlig mot brukarna, har inte kunnat ge det där lilla extra utan bara haft ork till att göra det mest elementära. Jag har haft kort stubin och det känns inte bra.

Under kvällsarbetets gång gör kollegan ifråga så gott hon kan för att hålla tårarna tillbaka. Det för att inte göra de boende oroliga eller ledsna. Då och då ser jag dock min kollega gå undan för att tårarna kommer trots hennes ansträngning att hålla dem tillbaka.

Sen känner jag mej så ledsen och kränkt när jag säger till Karin att jag blir nog hemma i helgen. Då brister Karin ut i hård ton Du sätter inte oss i skiten i helgen. Du vill väl inte att du ska bli någon som personal pratar om. Så det blev som en inbeordrad att gå till jobbet fast jag mådde skit. Efter avslutat samtal brast jag ut i gråt och kunde inte sluta. Ska det vara såhär?

Då kommer chefen Karin Särka in på avd och går direkt fram till mig och uttrycker att hon inte tycker om att jag sitter på soffan, efter det klagar hon på att jag sitter med telefonen. Jag förklarar att det är arbetstelefon och jag bokar av mina uppdrag jag gjort under dagen i Ip. Då fortsätter hon att klaga på att det ser illa ut när jag scrollar på telefonen, trots att Karin är den som kräver att vi använder och arbetar efter IP telefon. Jag blir frustrerad och illa till mods av attityden och tonfallet.

Jag stod i köket och avslutade lunch när Chef och Ssk kom in på avd. Dom ber mig komma med till ett samtalsrum. Där inne går enhetschef på mig med diverse klagomål, jag får kritik för mitt kontaktmannaskap Chefen anser att det inte är bra att anhöriga tyr sig till mig.

Jag har blivit tvungen att uppsöka läkare 17 mars för att jag mår dåligt, (psykisk ohälsa på arbetet ) och har fått antidepressiva medicin för att kunna arbeta.

Efter mötet idag med enhetschef Karin Särka samt *Maskat* och *Maskat* så mådde jag så dåligt att jag var tvungen att gå hem efter halva arbetsdagen.

Jag upplever att enhetschef Karin Särka INTE tar de problem som finns på arbetsplatsen på allvar, utav denna anledning måste jag kontakta min läkare igen för att få rådgivning, som det känns nu behöver jag bli sjukskriven, ingen ska bli utsatt av psykisk ohälsa/mobbning/ kränkning på sin arbetsplats.

Jag är sjukskriven men valde att närvara på verksamhetsmöte, då vi personal skulle prata ihop oss ang rutiner på avd. Chefen Karin Särka kommer in i rummet och uttrycker “jasså du är här” “Va trevligt då bryter du din sjukskrivning nu då, så du kan ju jobba ikväll annars kan du gå härifrån” Detta sades inför hela arbetsgruppen med en mycket otrevlig röst.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Socialen dröjde med stöd – anmäls till domstol

Vård Kungsbackafamiljen behövde stöd av socialtjänsten. Men det dröjde så länge innan stödinsatsen kom till ...

Handlingsplan mot suicid ska rädda liv

Vård Nu ska antalet suicid och suicidförsök minska i Kungsbacka kommun. En ny handlingsplan ska göra det lä...

Ingen kö längre till ekonomisk rådgivning

Jobb & Pengar Nu är kön till kommunens ekonomiska rådgivning borta. Som mest var väntetiden sju månader. – Det är ...
Annons