Annons

Anderssons målsuccé på nya mattan

Premiär på nya konstgräsmattan på Rydet. Då fixade Victor Andersson segern med sina tre baljor.

– Alla kom i viktiga skeden, säger anfallaren.

Fotboll | 08 Augusti 2020 15:17

Victor Andersson skickade in sitt tredje mål, som innebar 4–2, i öppen kasse.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. Det var inte bara temperaturen i luften och på plan som var het under inledningen av matchen mellan Onsala och Halmia. Hemmalagets spel blixtrade stundtals till och de tog rättvist ledningen genom Victor Andersson. Hans första mål för eftermiddagen.

Sedan vände allt.

Först orsakade kaptenen Gustav Lundgren en straff som förvaltades av Halmia. Och kort innan pausen tog gästerna även ledningen med 1–2.

– Jag tycker att vi gjorde det bra i första halvlek med bra kombinationer offensivt. Sedan är de vassa i kontringsspelet, och det var det som de hade mestadels. Det var oförtjänt att de ledde i halvtid, säger Andersson.

Matchen hade dock inte svängt klart. I den andra tryckte Onsala på för en kvittering. Och när Halmia fick en man utvisad, fick sitt andra gula kort för att ha sparkat iväg bollen vid frispark, tog de taktpinnen och släppte den inte.

Victor Andersson kvitterade strax innan den andra halvlekens vattenpaus. Sebastian Heaver nådde högst upp på en hörna och ledningen var Onsalas. På tilläggstid fastställde sedan Andersson resultatet till 4–2.

– Utvisningen gav oss möjligheten att göra tre mål i den andra halvleken.

Tre mål, när skedde det senast?

– Ja du… Det var nog under en träningsmatch på försäsongen för något år sedan. Så det var skönt att göra sitt första hattrick i division 2. Och alla kom i viktiga lägen, säger Andersson.

Vilket kände du var det viktigaste, enligt dig själv?

– Om jag ska säga något, så var det det andra, säger Andersson.

Efter att ha förlorat seriens två inledande matcher innan sommaruppehållet har Onsala nu fått känna segerns sötma. Hemligheten? Återgå till grunderna.

– I dag spelade vi 4–2–3–1 där de flesta har spelat på de positioner de spelade på i dag. Innan har vi haft mycket rotation och försökt spela 4–4–2, och hade inte riktigt satt det. Så det kändes skönt att köra på i det som vi känner oss bekväma i, säger Andersson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Klassmålen förlängde segersviten

Fotboll Fyra raka vinster – Lindome Gif är sannerligen med i kampen om kvalplats. Segerreceptet var en före detta målskytts ...

Trio bakom storsegern

Fotboll Det var inget bländande spel. Men IFK Fjärås hade spets i bägge straffområdena i form ...

Dömd kvinnomisshandlare häktad för mordbrand

Blåljus En 35-årig kungsbackabo som nyligen släppts från fängelse, har nu häktats misstänkt för ...
Annons