Vädret idag
Moln ibland
19°C
Prognos augusti 17, 2018
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

”Anbudet uppfyllde inte kraven”

Anbudet som Hede gatukök lämnade in uppfyllde inte alla krav. Därför prövades det inte. Det säger inköpschef Katarina Appelqvist. I anbudet saknades en beskrivning av kiosk och sortiment.

Vilket stöd och information Abbe Chamoun fått är inte helt klart. Men inte förrän tre dagar före anbudet om kiosk i nya stationshuset på Hede skulle vara inne fick han klart för sig vad som gällde.

Det innebar en snabb process, så snabb att anbudet inte är fullständigt. Det saknas en beskrivning av kioskens upplägg och sortiment. I stället hänvisas bara till kedjan Direkten som kiosken avsåg att samarbeta med.

På Direktens hemsida finns ingen beskrivning, utan varje kiosk får ett unikt sortiment beroende på krav och placering. Upphandlingsenheten menade därför att man inte kunde bedöma anbudet.

Så även om Hede kiosk var grundkvalificerad, föll anbudet. Därmed kvarstod bara Pressbyråns anbud, som fick avtalet.

Kunde man inte bett Chamoun komplettera?

– Så ser inte lagen ut, säger Katarina Appelqvist.

Kan han få komplettera i ett överklagande?

– Nej, då bedöms bara om vi handlagt fallet rättsvidrigt. och det hade vi gjort om vi låtit honom komplettera.

Läs mer i fredagens Norra Halland!

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

 1. Kent Carlson
  maj 25th, 2018 16:48

  Kanske saknar fakta men känns som en vidrig hantering av en person som borde fått hjälp av den näringslivsvänliga kommunen Kungsbacka. Denna kioskägare har fått utstå mycket, avstängning förra året, lite passagerare med mera. Och så nu när det börjar röra på sig, mer lägenheter, mer trafik, nya lokaler. Då kommer Pressbyrån och tar över.

  Hur detta har gått till borde man gräva i. Kan det verkligen vara så vi i kommunen vill behandla en trogen näringsidkare? Med formell byråkrati kan man uppenbarligen motivera allt. Är övertygad om att ingen boende i Kungsbacka skulle tycka det vara rättsvidrigt om gamla kioskägaren hade fått konkurrera på lika villkor. Misstänker att Pressbyrån har ett antal jurister till hjälp.

  Tror inte heller trafikanterna tjänar på Pressbyråns tjänster. När de är ensamma på en plats tycker jag mig se att priserna ökar.

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

TYCK TILL:

Vad ska ske med Alléskolan?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 augusti

Kl 12–15 Naturkampen – en naturlig femkamp. Vem är längst? Vem hoppar längst? Ta med familjen eller kompisarna och tävla mot varandra i lag eller enskilt på Naturum Fjärås Bräcka. Mät dig mot fem olika djur i fem olika grenar. 

Lördag 18 augusti

Kl 11–16 Vässingsö-dagen i Onsala. Fest för alla åldrar. Historisk vandring, gårdsloppisar, försäljning av lokala produkter och café.
 
Kl 12–15...
Läs Mer

Sommarkampanj!

 

Så här funkar eNH!