Annons

Allvarliga skador för påkörda kvinnan

Den äldre kvinna som igår blev påkörd på ett övergångställe på Gottskärsvägen, har fått allvarliga skador och vårdas på intensiven. Olyckan utreds som vållande till kroppsskada.

Blåljus | 06 December 2019 11:04

 

Det var 15.55 igår som den 85-åriga kvinnan blev påkörd av en personbil på Gottskärsvägen i höjd med Bronsvägen.

– Enligt anmälaren hände det på ett övergångsställe och det är inte så mycket mer att säga än att det var mörkt och att bilföraren inte har sett henne. Kvinnan ligger på intensiven och är stabil, men hon är svårt skadad, säger trafikutredare Bo Månsson, polisen Kungsbacka.

Det finns inga uppgifter huruvida kvinnan hade reflexer eller inte. Bilföraren är en 19-årig man och bilen han körde har tagits i beslag.

– Bilen ska undersökas för att utesluta om det är tekniska brister som varit orsak till olyckan, säger Bo Månsson.

Olyckan utreds som vållande till kroppskada, men bilföraren har inte delgivits misstanke om brott.

– Vi vet för lite. Det kan också handla om eventuell vårdslöshet i trafik. Vårdslöshet är ett brott mot trafiklagen och där krävs ett medvetet risktagande, i princip ett uppsåt. Medan vållande till kroppsskada är lite mer generellt, där räcker det att man varit oaktsam. Vi går vidare med utredningen. Vittnen ska höras och bilen undersökas, säger Bo Månsson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Stölder från BMW-bilar – igen

Blåljus Under måndagen har polisen fått in flera anmälningar om stölder av elektronisk utrustning från BMW-bilar. ...

Många covidsjuka inlagda – men fallen minskar

Vård Det är fortsatt högt tryck på sjukhusen i Halland. Enligt senaste siffrorna från Region Halland vårdas 61 personer ...

Pianolektioner genom videomöte

Musik Kulturskolan satsar på digitala pianokurser genom plattformen Teams. Barn och unga kan prenumerera på instruktionsvideos gjorda av Kulturskolans lärare. 300 ...
Annons