Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter.Var och en har rätt till liv, frihet och personlig säkerhet. Var och en har rätt till en bostad.

 

Snart blir vi fler i Anneberg och Älvsåker. De människor som kommer att flytta till de lägenheter som nu byggs, bostäder som borde byggts för länge sedan och på många ställen i kommunen, har det gemensamt att de har flytt från sina tidigare hem. Men de är lika olika varandra som vi som redan bor här. Kanske är de elektriker, rörläggare, läkare, fiskhandlare, fastighetsförvaltare, fotbollsspelare, undersköterskor eller egenföretagare. Flera av dem är säkert mammor, pappor, barn, bröder eller mostrar. Troligen är de också djurälskare, trädgårdsfantaster, sportfanatiker, hästtokiga eller matlagningsintresserade.

 

Vi som själva bor i Anneberg och Älvsåker uppskattar vår trakt. Vi tycker om våra grannar, våra föreningar, den fina skolan, kyrkan med den vackra kyrkogården, skogen, bergen, åarna och åkrarna. Allt detta får gärna fler upptäcka.

 

Vi vill att alla ska känna sig välkomna i Anneberg och Älvsåker. Vi som redan bor här har också ett ansvar för att skapa integration.

 

Boende i Anneberg och Älvsåker tillsammans för Kungsbacka

 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Var smittades de som dött?

Debatt Angående artikel och statistik i NH 20/5–20 om coronaläget. Smittskyddsläkare Maria Löfgren beskriver läget som fortsatt ...

Debatt: Svik inte dem som vårdar våra liv

Debatt Vi har via media följt och förstått hur tuff situationen är för personalen inom vården, ...

Debatt: Varför sparka på dem utan egen röst?

Debatt Jag jobbar som stödassistent inom daglig verksamhet i Kungsbacka, ett yrke som jag är väldigt stolt över. Jag ...