Annons

Alice är bäst i bikini fitness

Alice Andreasson är en riktig tävlingsmänniska. Efter att hon sett en tävling i bikini fitness sa hon till sig själv att det där ska hon tävla i. Nu drygt fem år senare har hon vunnit junior-VM och tog hem en sjätteplats i senior-VM.

Familj | 23 November 2020 21:00

Alice Andreasson älskar att träna och dela med sig av sina kunskaper. Vid sidan av studierna till fysioterapeut coachar hon tjejer som vill börja med bikini fitness.

FOTO: privat

Alice Andreasson

Aktuell: Vann junior-VM i bikini fitness i Rumänien och kom sexa i senior-VM i Spanien

Ålder: 23 år

Född: Kungsbacka

Bor: Kungsbacka och Linköping

Gör: Pluggar i Linköping till fysioterapeut

Familj: Pappa, mamma och lillasyster

Favoritmat: Husmanskost, pannbiffar, potatis, brunsås och lingonsylt

Kuriosa: Åkt konståkning och tävlat i 13 år, är utbildad skidlärare och har gjort över 200 dyk med tuber och är tidsoptimist deluxe.

Alice ringer upp efter att hon är klar för dagen på sin praktik till fysioterapeut. Intresset för träning och hälsa har följt henne genom hela livet och nu även i valet av yrke.

– Jag tävlade i konståkning i 13 år och sedan började jag gå mer och mer på gym. Båda mina föräldrar är mycket aktiva och min pappa tävlade själv i bodybuilding när han var ung så det har alltid varit naturligt att gå på gym i vår familj, säger Alice som fastnade för bikini fitness redan första gången hon gick och såg en tävling.

– Bikini fitness är den gren som har minst muskelmassa, förklarar Alice och fortsätter:
– 2014 var jag och tittade på en tävling och kände att det där ska jag också göra.

Slutade med konståkning

Alice är en riktig tävlingsmänniska och när hon slutade tävla i konståkning fanns fortfarande tävlingssuget kvar. Så 2018 var första året Alice tävlade i bikini fitness.
– Det var en nybörjartävling i Alingsås. Hösten 2019 kvalade jag för SM som jag vann och så fick jag frågan om jag ville åka och tävla i JVM i Rumänien och på den vägen är det.

Kände du att du skulle plocka hem segern?
– Innan visste man ju inte vilka man skulle möta och jag åkte dit med inställningen att jag är glad om jag tar en finalplats. Men när jag kom till Rumänien kände jag att det här kan gå hela vägen om jag sköter mig på scenen och allt går klockrent.

Hur känns det nu?
– Det känns jädrigt bra att få sluta sin juniorkarriär på topp.
I och med segern fick Alice även möjlighet att åka och tävla i senior-VM i Spanien för några veckor sedan.
– Där kom jag sexa. Seniornivå är svårare. Men det är bra att ha fått pröva på eftersom jag nu lämnar junior och blir senior från nästa år.

Vad är det domarna tittar på och bedömer i bikini fitness?
– Bikini fitness är mycket smal midja. Du ska ha den kvinnliga fysiken med lår och rumpa men vara slank. En harmonisk fysik med den kvinnliga X-formen. Domarna tittar på hur du rör dig och din presentation på scen.

Utforska olika delar

Just nu pluggar Alice till fysioterapeut i Linköping, en utbildning förenlig med hennes intressen.
– Jag är intresserad av träning och att hjälpa andra. Jag gillar att vara social och att arbeta med människor. Och jag tror att när man brinner för något blir man bra på det.

Att under utbildningen få komma till många olika arbetsplatser tycker Alice är bra.
– Jag har fått vara med på både operation, reumatologen, hemsjukvården, strokeavdelningen på sjukhus och vårdcentral. Det är rolig att få utforska de olika delarna i yrket. Sedan får vi ser var jag hamnar.

Delar tips på Youtube

Alice har sedan drygt fem år även en Youtube-kanal där hon delar med sig av tränings- och kosttips.
– Jag tycker det är roligt att coacha andra inom min sport, att förmedla vad det handlar om och framförallt till andra tjejer. Jag visar och pratar om hur man ska träna och äta för att må bra och bygga muskler. Sedan berättar jag om hur en tävling går till, val av bikini och skor. Jag delar med mig av min resa.

I dag är Alice coach för tjejer som vill börja tävla i bikini fitness.
– Det är roligt att få vara med på andras resor också, att vara den som stöttar med träning och kost, smink, bikini och allt som hör till tävlingen. Att hjälpa andra nå sina mål är en uppfyllelse för en själv.

På junior-VM i bikini fitness tog Alice Andreasson hem segern. ” Det känns jädrigt bra att få sluta sin juniorkarriär på topp”.
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Motorsågsmannen anhållen

Blåljus Den man som igår kväll gick in på en krog med en motorsåg, hittades av polisen i ...

Stjernbergs automation i konkurs

Jobb & Pengar För två år sedan firade företaget tioårsjubileum. Nu läggs Stjernbergs automation ner och 14 personer förlorar ...
Annons